Suud Kilise Yaptıracak !

Suud Kilise Yaptıracak !

Suudi Arabistan Kralı Selman bin Abdülaziz El Suud'un danışmanı, Suudi Arabistan'ın kiliselerin inşasına ilişkin önemli kararlar alabileceğini söyledi.

Suudi danışmanın İngilizlerin 'Economist' dergisine yaptığı açıklamalarda, Krallık yetkililerin konuyla ilgilendiklerini söyledi. Suudi Arabistan Krallığı'nın kilise konusunun çözümü için tam vakti olduğunu da sözlerine ekledi.

Suudi Arabistan-Vatikan iddiası

Geçtiğimiz günlerde gündeme düşen iddiaya göre Vatikan'dan bir heyetin nisan ayında Suudi Arabistan'a düzenlediği ziyarette tarihi bir anlaşmaya varıldı. Dış basında yer alan haberlerde Suudi Arabistan'ın Hıristiyanlar için kilise inşa edeceğine dair bir anlaşma imzaladığı ileri sürülmüştü.

Anlaşmanın, Vatikan'ın Dinlerarası Diyalog Konseyi Başkanı, Fransız kardinal Jean-Louis Tauran ile Dünya İslam Birliği (Rabıta) Genel Sekreteri Şeyh Muhammed bin Abdülkerim el İsa arasında imzalandığı söyleniyor.

Egypt Independent'ın haberine göre Suudi Arabistan'ın fiili lideri konumundaki Veliaht Prens Muhammed bin Selman'ın toplumsal-kültürel açıklık politikası çerçevesinde Suudi tarihinde ilk kez kilise inşa etmek üzere Vatikan ile işbirliği anlaşması imzalandı.