Suud Katliam Yapıyor

Suud Katliam Yapıyor

Birleşmiş Milletler (BM) tarafından yayınlanan bir raporda Yemen'de Suud saldırıları başladığından bu yana 8 bin 100 hava saldırısı yapıldığı ve saldırılarda 2 bin 800 kişinin öldüğü açıklandı.

Birleşmiş Milletler İnsan Hakları Yüksek Komiserliği (OHCHR), geçen sene Yemen'de Suud saldırılarıyla başlayan savaşta 26 Mart ile 31 Aralık tarihleri arası sivillerden hayatını kaybedenlerin 2 bin 795, yaralıların ise 5 bin 324'ü bulduğunu açıkladı.

OHCHR sözcüsü Rupert Colville yaptığı açıklamada, "Yemen'de siviller hayatlarıyla bedeller ödemeye devam ediyor. Geçen ay 81 sivil ölürken, 109'u ise yaralandı. Ülkede iç savaş başladığından bu yana hayatını kaybeden sivil sayısı 2 bin 795'e , yaralananların sayısı ise 5 bin 324'e ulaştı." dedi.

Colville, sadece  bir günde -18 Aralık'ta- Sa'da şehrine yapılan iki hava operasyonunda, içinde sivillerin bulunduğu evin vurulmasıyla 18 sivilin öldürüldüğünü söyledi. Colville, "Bölgede bulunan ekiplerimiz, Hudeyde şehrinde 20 Aralık'ta yapılan operasyonlarda 14 evin kısmen veya tamamen yok edildiğini, 6 sivilin öldüğünü, 4'ü çocuk 8 kişinin ise yaralandığını bildirdi." ifadelerini kullandı.

Koalisyon güçlerinin misket bombası kullandığını iddia eden Colville, "Hacceh şehrinde koalisyon güçlerinin misket bombası kullandığıyla ilgili endişe verici bilgiler aldık. Ayrıca el-Odair köyüne bir saha ziyareti sırasında, OHCHR ekibi muz tarlaları yakınında 29 farklı misket bombası kalıntısı buldu. Ekibimiz ayrıca Hairan ve Bakel el-Meer ilçelerinde, misket bombası kullanımını belgelemiş ve patlamamış misket bombası üzerine bastıktan sonra yaralanan 2 kişiyle görüşmüştür." dedi.

OHCHR sözcüsü Rupert Colville açıklamasında, Taiz ile ilgili, "Şehir 9 aydan fazladır kesintisiz şiddetli çatışmalara sahne oluyor. Şehre girişlerdeki kontrollerden dolayı insani yardım malzemelerinin sınırlı şekilde şehre ulaşıyor. Sivil halk son derece zor koşullarda yaşıyor." dedi. (Ajanslar)