Suud: İsrail Önemli Bir Oyuncu Olabilir

Suud: İsrail Önemli Bir Oyuncu Olabilir

Suudi istihbarat şefi: İsrail önemli bir oyuncu olabilir!

Suudi prensi Türki bin Faysal el Suud, İsrail-Filistin barışının gerçekleşmesi halinde, İsrail'in bölgede önemli bir oyuncu haline gelebileceğini savundu.

Münih'teki Güvenlik Konferansı'nda konuşan Suudi prensi ve istihbarat şefi Türki bin Faysal el Suud, İsrail ile Filistin arasında devam eden "barış" müzakerelerinin olumlu sonuçlanması halinde, İsrail'in bölgede önemli bir oyuncu haline gelebileceğini söyledi.

Tarafları "bir 60 yıl daha beklememeye" çağıran Türki, ABD Dışişleri Bakanı John Kerry ile müzakerelerde İsrail'i temsil eden İsrail Adalet Bakanı Tzipi Livni'yi övdü.

Toplantıda Suriye Devlet Başkanı Beşar Esad'ı "insanlığa karşı suç işlediği" iddiasıyla kınayan Türki, İran, Hizbullah, Rusya ve Çin'i de Suriye yönetimine verdikleri destek nedeniyle eleştirdi.

İsrail'in Suudi barış inisiyatifi hakkında neden tereddütlü davrandığını soran Türki, Filistin'in müzakerelerdeki yöneticilerinden Saib Erekat'a da 2. İntifada öncesinde Taba'da yapılan görüşmelerde varılan anlaşmaları hatırlattı.

SOL