Suud İşçileri Aç Bıraktı

Suud İşçileri Aç Bıraktı

Hindistan Dışişleri Bakanlığı, Suudi Arabistan'da işlerinden atılan 10 bin Hintlinin bir gıda kriziyle karşı karşıya kaldığını duyurdu.

Dışişleri Bakanı Sushma Swaraj ülkedeki çok sayıda Hintli işçinin işlerine kaybettiğini ve yiyecek alacak paraları kalmadığını söyledi.
Cidde'deki Hintliler Hindistan hükümetinin yardımıyla hafta sonu ihtiyaç sahiplerine yiyecek dağıttı.

Petrol fiyatlarındaki düşüş nedeniyle Suudi Arabistan ekonomisinin büyümesi yavaşladı. Bakan Swaraj Twitter'dan yaptığı açıklamada Suudi Arabistan'daki sayıları üç milyonu bulan Hintli toplumuna çağrıda bulundu ve "Kardeşlerinize yardım edin. Sizi temin ederim, Suudi Arabistan'da işsiz kalan hiçbir Hintli işçi aç kalmayacak" dedi.

Swaraj ayrıca bir bakanın Suudi Arabistan'a gidip, işsiz kalan ve ülkelerine dönecek bilet parası olmayan Hintlilerin tahliyesi için düzenlemeler yapacağını belirtti. Cidde'deki Hint Konsolosu sadece Cumartesi günü 15 tondan fazla yiyecek dağıtıldığını belirtti.

S.Arabistan'daki aç kalan Hintli işçiler

SUUDİ ARABİSTAN'DAN AÇIKLAMA YOK

Suudi Arabistan'da önceki gün büyük bir Suudi-Lübnan inşaat şirketi olan Saudi Oger'de çalışan 800 Hintli işçi, işten çıkartıldı. Yedi aydır maaş alamadıklarını söyleyen işçilerin Cidde'de gösteriler yaptığı belirtildi.

Suudi Arabistan hükümeti henüz Hintli işçilerin durumuyla ilgili bir açıklama yapmadı. Geçmişte İnsan Hakları İzleme örgütü yabancı işçilerin koşulları nedeniyle Suudi hükümetini eleştirmişti. Bakan Swaraj Kuveyt'te işten çıkartılan işçilerin de gıda sıkıntısı yaşadığını, ancak oradaki durumun biraz daha iyi olduğunu belirtti.