Suud, İran'a Karşı İsrail'i Finanse Ediyor

Suud, İran'a Karşı İsrail'i Finanse Ediyor

Mideast Peace'te yayımlanan Richard Siverstein imzalı haberde, Suudi Arabistan, İsrail'in İran'a karşı yürüttüğü ve büyük maaliyetler gerektiren bir kampanyayı finanse ettiği açıklandı.

İran'a karşı İsrail ile Suudi Arabistan arasındaki işbirliği, son zamanlarda iyice gün yüzüne çıktı. İsrail ve Suudi Arabistan'ın, İran ve Suriye konusunda ortak istihbarat çalışması yürüttüğü bilinen birşeydi. İsrail ile Suudi Arabistan'ın artık İran'a karşı üst düzey bir işbirliği yürüttüğü ifade ediliyor.

Mideast Peace'te yayımlanan Richard Siverstein imzalı haberde, Suudi Arabistan, İsrail'in İran'a karşı yürüttüğü ve büyük maaliyetler gerektiren bir kampanyayı finanse ettiği açıklandı. İsrail İran'ın nükleer çalışmalarını sabote etmek için birçok koldan saldırı faaliyetleri yürütüyor. Bunların içinden ortaya çıkan saldırılardan biri, İranlı 5 nükleer çalışma uzmanına suikast düzenlenmesi diğeri de İran'ın nükleer çalışmalarında kullandığı yazılımlara, Stuxnet ve Flame adlı virüslerle saldırılar yapılarak İran'ın yazılımlarının çökertilmesiydi. Haberde, Suudi Arabistan'ın İsrail'in İran'a karşı gerçekleştirdiği bu saldırıların arkasındaki finansör olduğu öne sürülüyor. Haberde, İran sınırına uçuş yapıp geri dönen İsrail savaş uçaklarının yakıtlarının bile Suudi Arabistan tarafından verildiği belirtiliyor.

Suudi Arabistan'ın İsrail'e bu alanda sağladığı maddi desteğin bir milyar dolardan fazla olduğu öezillekle vurgulanan haberde, İsrail'in bölgede İran'a karşı, Suudi Arabistan'la bu denli üst düzey bir ittifak kurmasının Amerika Birleşik Devletleri'ne (ABD) de bir mesaj olduğunun altı çiziliyor. 

İsrail'in ABD'ye alternatifsiz olmadığı mesajını vermek için, Orta Doğu'da kendine yeni bir "Cici Baba" bulduğu mesajı da haberin en dikkat çekici yönlerinden.