Suud Ilımlı İslam  Projesini Eleştireni Tutukluyor

Suud Ilımlı İslam Projesini Eleştireni Tutukluyor

Suudi Arabistan yönetimi tarafından tutuklanan din adamı, aktivist, gazeteci ve entelektüellerle ilgili bilgi paylaşan Mutakili Er Re'y twitter hesabı yeni bir tutuklama haberini duyurdu.

Mutakili Er Re'y twitter hesabının aktardığına göre, Suudi Arabistan yönetimi, İmam Muhammed Bin Suud Üniversitesi Hukuk Fakültesinde muhakeyeseli hukuk profesörü Abdulaziz El Fevzan'ı tutukladı.


Profesör Abdulaziz El Fevzan, Selman El Avde ve Ali El Karni gibi din adamlarının tutuklanmasıyla başlayan tutuklanma sürecini sert bir şekilde eleştirmişti.


Mutakili Er Re'y twitter hesabı, Profesör Abdulaziz El Fevzan'ın, din adamlarının tutuklanmasını eleştirdiği bir twiter paylaşımı gerekçe gösterilerek tutuklandığını aktardı.


Abdulaziz El Fevzan, tutuklamaları eleştirdiği twitter paylaşımını 16 Temmuz'da yapmıştı.


El Fevzan, daha önce El Mecd televizyonuna verdiği bir röportajda liberal reformlara sert bir dille karşı çıkmıştı.


Abdulaziz El Fevzan'ın liberal reformlara karşı çıkması, liberal mahallenin hareketlenmesine yol açmıştı.


Liberal akademisyen ve yazarlar karalama kampanyası başlatarak El Fevzan'ı, devletin politikalarına karşı çıkma ve halkı değişime karşı durmaya teşvik etmekle suçlamıştı.


Sahve Hareketi'nin önemli isimlerinden Şeyh Selman El Avde'de Katar krizi sürecinde Katar ile Suudi Arabistan arasında arabuluculuk teklif etmesinden sonra tutuklanmıştı.


Kaynak : Tesnim