Suud İle Siyonistler Sıkı Dost

Suud İle Siyonistler Sıkı Dost

İsrail'de Suudi Arabistan'a iade-i ziyaret hazırlıkları

Suud’un İsrail’le diplomatik ilişkilerinin koordinasyonundan sorumlu olan ve Suud hanedanlığına yakınlığıyla bilinen Cidde'deki Ortadoğu Araştırmaları Merkezi başkanı emekli general ve danışman Enver Aşki, geçtiğimiz ay beraberindeki bir heyetle İsrail'i ziyaret etmiş ve birtakım görüşmeler gerçekleştirmişti.
 
Tunus'un önde gelen haber sitelerinden Rai Tunisia'nın ve Genel Yayın Yönetmenliğini Abdulbari Atvan'ın yaptığı Rai El-Youm Gazetesi'nin verdiği haberlere göre; İsrail'in "sol" partilerinden Meretz milletvekili İsavi Ferih, Siyonist Rejim'in resmi radyosuna verdiği röportajda, İsrail'in bir heyet oluşturarak Suudi Arabistan ziyaretine hazırlandığını ve oluşturulacak heyette milletvekillerinin de yer alacağını ifade etti.
 
Ferih, röportajda ayrıca İsrail'e giden Suudi Arabistan yetkililerinin İsrail muhalefetiyle de görüştüğünü ve ilişkilerin normalleşmesi arzularını dile getirdiklerini de söyledi.
 
Ferih'in bu açıklamalarını doğrulayan bir haber ise siyonist rejim gazetelerinden Jerusalem Post'tan geldi. Jerusalem Post'un verdiği haberde; İsrail'in eski Sosyal Politikalar Bakanı ve Dışişleri Bakanı Yardımcısı Mihail Malkior da İsrail'in yakın bir zamanda Suudi Arabistan'a bir ziyaret gerçekleştirebileceğini belirtti. Haberde Malkior'un ziyarete ilişkin sözlerini esprili bir şekilde Arapça "inşallah" diyerek sürdürdüğü de belirtildi. 
 
Eski "Siyonist Birliği" partisi milletvekillerinden olan Malkiot da Enver Aşki liderliğinde İsrail'e giden Suud heyetiyle görüşmüştü. 
 
Enver Aşki ayrıca Washington’da bir süre önce İsrail Ulusal Güvenlik Konseyi eski başkanı Yaakov Amidror’la da bir araya gelmişti.
 
İsrail dostu Enver Aşki
 
Aşki, daha öne i24 kanalındaki bir söyleşisinde; "Araplar daha önce İsrail'i Filistin toprakların atabileceklerini düşünüyor veya istiyorlardı; fakat İsrail artık dünya üzerindeki bir hakikat. Bu yüzden Suudi Arabistan, İsrail'in ve Arap Devletlerinin beraber yaşayabilmesini istiyor" ifadelerini kullanmıştı. 
 
Aşki, İsrail gazetesi Yedioth Ahronoth Gazetesine verdiği röportajda ise şu ifadeleri kullanmıştı:
 
"Suudi Arabistan'da bile yönetim değişti, ve yeni hükümet barış sağlanması hususunda sizlere kararlı olduğunun sinyallerini veriyor. Bizim İsrail'le ortak çıkarlarımız var ve ortak düşmanlarımızı kolaylıkla belirleyebiliriz."
 
Aşki röportajda İsrail-Suudi Arabistan arasındaki normalleşmeyi de şu ifadelerle açıklamıştı: "Bir ay önce Mısır'daydım, Kahire'den İskenderiye'ye giderken mola için durdum ve bir kitap dükkanına girdim. Orada Dore Gold'un Suudi Arabistan hakkında yazdığı kitabı buldum. Kitap Suudileri çok olumsuz bir şekilde yansıtıyor. Ancak şunu söyleyebilirim ki Gold ile görüşmelerimizden ve onun Suudi tarafından öğrendiklerinden sonra bizi eleştirmeyi ve hedef almayı bıraktı. Ben öyle düşünüyorum ki; o da, İsrail'deki diğer yetkililer de Suudi Arabistan'ı düşman olarak görmeyi bıraktı. Hatta bazı İsrailli muhataplarımız bizi dost olarak görmeye başladı."
 
وزير إسرائيليّ سابق: سنسافر للرياض والتسوية بيننا قريبة ..
Enver Aşki ve İsrail DIşişleri Direktörü Dore Gold
 
 
Enver Aşki ve Suudi Arabistan heyeti İsrail ziyaretinde
islami-analiz