Suud, Hac ve Umre İçin Sigorta Ücreti Alacak

Suud, Hac ve Umre İçin Sigorta Ücreti Alacak

Suudi Arabistan Hac ve Umre Bakanlığı, hac ve umre ibadeti için yurt dışından gelen adaylara yönelik sigorta sisteminin devreye konulduğunu açıkladı. Sigorta miktarı 50 dolar olarak belirlendi.

Suudi Arabistan Hac ve Umre Bakanlığı, hac ve umre ibadeti için yurt dışından gelen adaylara yönelik sigorta sisteminin devreye konulduğunu açıkladı.

Buna göre, Hac ve umre ibadeti için kutsal topraklara giden adaylardan 290 TL sigorta ücreti alınacak. Kutsal topraklardaki kaza veya vefat durumunda 500 milyon liraya kadar tazminat ödenecek.

Sigorta anlaşması, Hac ve Umre Bakanlığı ile sigorta firması yetkilileri arasında imzalandı. Suudi Bakan Benten, uygulamadaki amacı hacı adayları ve umreye gelenlere sağlık hizmetlerini sunmak, tüm hizmetlerden faydalanmasını sağlamak, kutsal topraklara gelip buradan ayrılana kadar gerekli güvenliği sağlamak olarak ifade etti.

Kutsal topraklara iner inmez yaptırması zorunlu olan sigortanın bedeli, Suudi Arabistan Hac ve Umre Bakanlığı'nca 50 dolar (yaklaşık 290 TL) olarak belirlendi. 30 gün süresi bulunan sigortanın ücreti sigorta şirketine ödenecek.

Vefat veya kaza sigortası yaptırmak isteyenler, 150 bin liralık ödeme yapmak zorunda. Bu sigortayı yaptıranlar vefat veya kaza durumunda 500 milyona kadar tazminat ücreti alabilecekler.