Suud Basınından Türkiye'ye "Teröre Destek" Suçlaması

Suud Basınından Türkiye'ye "Teröre Destek" Suçlaması

Suudi Arabistan’da yayımlanan Riyad gazetesi, Türkiye’yi Suriye’deki terörist gruplara destek vermekle suçladı.

Suudi Arabistan’ın Riyad gazetesindeYusuf el-Kuveylit imzasıyla yayımlanan yazıda NATO üyesi olmakla birlikte Türkiye’nin Suriye’ye giden teröristler için bir köprü haline geldiği belirtildi.

Terörle mücadele konusunda uluslar arası ittifak çağrılarının yapıldığını ancak bazı tarafların teröre müsamaha göstererek terörle mücadelede rol almak istemediğini belirten gazete, Rusya ve Suriye yönetimini terörü desteklemekle suçladı.

Türkiye ile ilgili olarak “Türkiye, NATO üyesi olmakla birlikte teröristlerin Suriye ve Irak’a geçişi için bir köprü haline geldi” ifadesine yer veren gazete, Türkiye’nin IŞİD terörüne karşı kurulan ittifaka göstermelik olarak bağlı olduğunu iddia etti ve “Ankara’nın sorunu, kendini Müslümanlarının yeni lideri olarak görmesidir” dedi.

İran’ı da Irak ve Yemen’de terörist bir rol oynamakla suçlayan Riyad gazetesi, Suudi Arabistan’ın terör güçlenmeden önce bu konuda adımlar attığını ve Kral Abdullah’ın teröristlerin geçiş yolarını kapatmak için kişisel olarak büyük masraflara girdiğini ifade etti.

 

YDH