Susturma yöntemi olarak idam...

Susturma yöntemi olarak idam...

Molla Abdulkadir'den İskilipli Atıf Hoca'ya bir susturma yöntemi olarak idam...

Yılmaz Bilgen *

Son dönemde küfrün önderlerine karşı sayısız cephede can veren ümmetin şehitlerine bugün Gulam Azam’da dahil oldu.

Yine soğuk bir kış günü ve yine yürekleri dağlayan bir ‘İdam’.Tıpkı 4 Şubat 1926 da olduğu gibi.Suçları İslam’ın izzetini temsil eden alim olmak…

Her ikiside zalim iktidarlara karşı Halkının değerlerini savundular.Alim mesuliyetini yüklenen her Mümin gibi tuğyan ehline diz çökmektense ölümü Şeref bildiler..Ve tereddüt etmeden ölüme yürüdüler…

Zalim ve katillerle Mahşer günü Hesaplaşacağız’ demişti İskilipli Atıf Hocaefendi…

Ondan 87 yıl sonra Bangladeş zindanlarından İdama perva etmeyen Gulam Azam (Molla Abdullah) ta :

‘ Allahın izniyle zalimlere asla boyun eğmeyeceğim.Dünyevi hiç bir otoriteden de af ve hayat hakkı istemeyeceğim’ diye haykırıyordu.

1926 yılının yargıç görünümlü cellatlarına ‘savunma yapmamı gerektiren bir suçum yok’ diyerek meydan okuyan İskilip Atıf Hoca’nın benzeri tavrı Bangladeş zindanlarında esir tutulan Molla Abdullah sergiledi.

Atıf Hoca asıldığında yaşı 51 idi.Molla Abdullah ise 91 yaşında Hakka yürüdü…

Bangladeş hükümeti ve uluslararası savaş suçları mahkemesi çetesi 2010 yılında 344 kişinin ölümünden suçlu tutarak önce ömür boyu hapse mahkum ettiler Şehit Gulam Azam’ı..Sonra görülen lüzum üzerine idamına karar verdiler…

Molla Abdullah 1971 yılındaki Bangladeş’in Pakistana karşı verdiği bağımsızlık savaşından ötürü mahkul edildi.Aradan 42 yıl geçmil olmasına rağmen 344 kişinin ölümüne sebebiyet vermekten 91 yaşında bir alimi katleden anlayış her gün sistematik olarak 100 cana kıyan Beşşar Esed’e ise imakn tanımaya ve destek olmaya devam ediyor..

Soğuk bir kış günü yüzleştiğimiz Molla Abdullah’ın idamı halen hesabı sorulamayan İskilipli Atıf hoca efendinin katledilmesiyle birçok benzerlik taşımakta.

Şapka devriminden çok önce yazılan ‘Frenk Mukallitliği’ ne kadar idam için uydurma bir iddia olmuşsa Molla Abdullah’ın 41 yıl önce savaş suçu işlediği iddiasıda o derece gülünç ve zavallıcadır.

* islahhaber.net