Suruç'la ilgili ilk Resmi Açıklama: 27 Ölü

Suruç'la ilgili ilk Resmi Açıklama: 27 Ölü

Suruç'taki patlamayla ilgili gelen ilk resmi açıklamada, patlamanın canlı bombadan kaynaklanmış olabileceği de belirtildi

İçişleri Bakanlığı'dan yapılan açıklamada ise saldırıda 27 kişi öldü. Bakanlıktan yapılan açıklamada, "İlk belirlemelere göre saldırıda 27 vatandaşımız hayatını kaybetmiştir. Can kaybının artmasından endişe edilmektedir. Bölgedeki hastanelerde 100’e yakın yaralı vatandaşımızın tedavisine devam edilmektedir." denildi.

Bakanlığın açıklamasında "Ülkemizin birlik ve bütünlüğünü hedef alan bu terör saldırısı karşısında herkesi kenetlenmeye ve sağduyulu davranmaya çağırıyoruz" ifadeleri kullanıldı.

KAYMAKAM: CANLI BOMBA OLABİLİR

Şanlıurfa Suruç İlçesi'ndeki Amara Kültür Merkezi önünde patlama meydana geldi. Patlamada en az 10 kişi hayatını kaybetti, çok sayıda kişi, yaralandı.

Suruç Kaymakamı Abdullah Çiftçi yaptığı ilk açıklamada olayın intihar saldırısı nedeniyle gerçekleşmiş olabileceğini söyledi.

HASTANE BAŞHEKİMİ

Yaralılaların kaldırıldığı Suruç Devlet Hastanesi Başhekimi ise, hastaneye getirilenlerde parça tesirli bomba izleri bulunduğunu söyledi.

HDP'DEN İKİNCİ BOMBA İDDİASI

Şanlıurfa Suruç İlçesi'ndeki Amara Kültür Merkezi önünde patlama meydana geldi. Patlamada ölü ve yaralılar var. Suruç İlçe Başkan Yardımcısı İsmail Kaplan, Kobani'de de bir intihar saldırısı yaşandığını söyledi.

İşte Suruç İlçe Başkan Yardımcısı İsmail Kaplan'ın açıklamaları: Bu sabaha karşı 400'e yakın kişi Kobani'ye geçmek için geldiler.  19  cenaze elimizde şu an. 50'ye yakın yaralı hastanede. Cenazeler tanınmayacak halde. Bu eylemi tüm Türkiye duysun. IŞİD gerçekleşti diye düşünüyoruz. İntihar eylemidir. Bu tür şeylerin olabileceğini duyumunu almıştık, tehditler savuruluyordu. Kobani'de şehir merkezinde intihar eylemi gerçekleştirildi. Suruç'ta kimsenin can güvenliği yok.