Suriye'ye yardımlar devam ediyor

Suriye'ye yardımlar devam ediyor

Suriyeliler için düzenlenen "Sana İhtiyacım Var" kampanyası kapsamında 30 tırlık yardım konvoyu Kilis'e geldi.

Suriyeliler için düzenlenen "Sana İhtiyacım Var" kampanyası kapsamında 30 tırlık yardım konvoyu Kilis'e geldi.

İnsan Hak ve Hürriyetleri (İHH) İnsani Yardım Derneği Kilis Lojistik Depo Sorumlusu Selman Kazım, AA muhabirine yaptığı açıklamada, kampanya çerçevesinde Türkiye'nin çeşitli illerinden toplanan 30 tır dolusu yardımın kentteki depoya indirildiğini ifade etti. 

Yardımın gıda, çocuk bezi , tekstil ve ilaçtan oluştuğunu belirten Kazım, Suriye halkının yanında olmaya çalıştıklarını vurguladı. 

Kazım, yardımların Suriye'deki ihtiyaç sahiplerine dağıtılacağını söyledi. 

İHH'nın, Suriye'nin Azez kentine bağlı Esselame bölgesinde çadır kampı olduğunu anımsatan Kazım, şöyle konuştu:

"Kampta barınan 25 bin kişiye yemek veriyoruz. Bilindiği üzere kampa yakın bir bölgede geçen hafta meydana gelen patlamada 20 kişi hayatını kaybetti, 70 kişi de yaralandı. Bu olayda 60 çadır da yandı. İnsanlar korku içerisinde yaşıyor. Biz elimizden geleni yapmaya çalışıyoruz. Soğuktan üşüyen insanlara battaniye yardımında bulunuyoruz."

İHH İnsani Yardım Vakfı Diyarbakır Temsilciliği tarafından toplanan 1 tır gıda malzemesi de Suriyelilere gönderilmek üzere yola çıktı.

Suriye'ye iki günde 250 yardım tırı

İHH İnsani Yardım Vakfı Yönetim Kurulu Üyesi Ahmet Emin Dağ, İstanbul başta olmak üzere çeşitli illerden toplanan 250 tırlık yardım malzemesini Suriye'ye doğru yola çıkardıklarını bildirdi.

Dağ, Reyhanlı'da basın mensuplarına yaptığı açıklamada, Suriye'deki olayların başladığı günden itibaren Türkiye'de vatandaşların cömertliğini Suriyeli kardeşleri için ortaya koyduğunu söyledi.

İlk etapta gelen 34 tırlık yardımın bugün Suriye'ye doğru yola çıkacağını ifade eden Dağ, "Bugün burada bulunan yardım tırlarımızın içinde 29 bin battaniye ve 28 bin gıda kolisi yer alıyor. Yardımlar, Suriye'nin Halep, İdlib, Humus, Hama ile bu bölgelerin kırsalında sığınmış mültecilere ulaştırılmak üzere yola çıkacak" diye konuştu.

Bu yardımların Suriye'de zor durumda bulunanların bir süreliğine ihtiyacını karşılayacağını vurgulayan Dağ, "2 gün içinde İstanbul başta olmak üzere diğer illerden 250 yardım tırını yola çıkardık. Bu yardımlar Suriye'deki milyonlarca insanın ihtiyaçlarını belli zamana kadar; belki bir belki iki hafta; karşılayabilir. Bu malzemeler bittikten sonra sıkıntılar tekrar başlayacak" dedi. 

Suriyelilerin yaşadığı sıkıntılara duyarlılığın muhafaza edilmesini isteyen Dağ, kriz sona erene kadar insani yardımların devam etmesi temennisinde bulundu.

İHH İnsani Yardım Vakfı ve Katar Raf Yardım Kuruluşu tarafından hazırlanan içerisinde gıda ve battaniye yüklü 34 yardım tırının Hatay'ın Reyhanlı ilçesindeki Cilvegözü Sınır Kapısı ile Kilis'teki Öncüpınar Sınır Kapısı'ndan Suriye'ye gönderileceği öğrenildi.