Suriye'nin en büyük ikinci gaz yatağı IŞİD'in elinde

Suriye'nin en büyük ikinci gaz yatağı IŞİD'in elinde

IŞİD, Suriye’nin en büyük ikinci gaz yatağı olan Humus’ta Haccar gaz yatağını ve onu işleten Mahr şirketinin ekipmanlarını ele geçirdiğini duyurdu. IŞİD ile Esed rejimi ordusu arasında birçok yerde çatışmalar devam ediyor

ŞİD, kendi internet sitelerinde yayınladığı görüntüde Haccar bölgesindeki gaz yatağı ve onu işleten Mahr şirketinin ekipmanlarının yanında Esed rejimine ait silahları ele geçirdiğini gösterdi.

IŞİD, üç gün önce Humus kırsalında El Şair gaz yatağını ele geçirdiğini duyurduktan sonra, ülkenin en büyük ikinci gaz yatağını ele geçirdiğini ve artık tüm bölgeyi ‘Hilafet’ toprakları altına aldığını duyurdu.

Bölgede Esed rejimine ait 9 askeri noktada, ordunun silahlarını ele geçirdiğini söyleyen IŞİD, ilerlemeye çalıştığını ve yeni bölgeleri ele geçirmeyi planladığını duyurdu.

IŞİD ile rejim güçlerinin arasında birçok yerde çatışmalar devam ediyor.Suriye Mubaşir Şebekesi’ne göre, IŞİD Şam’ın yakınında yer alan Bab Tomabölgesine havan toplarıyla saldırdı. Bölgede çatışmalar devam ediyor.

Şam kırsalının doğusunda Ain Terma bölgesinde de şiddetli çatışmalar yaşandı. Şam kırsalının batı tarafında ise IŞİD, Kisvah bölgesinde Esed güçlerini hedef alan bir bombalı araç saldırı gerçekleştirdi.

Suriye Mubaşir Şebekesi’ne göre, rejim uçakları, Halep’te Zehra ve Lermon bölgelerine hava saldırıları gerçekleştirdi.

(Al Jazeera/Reuters)