Suriyelilere Bedava Sağlık Hizmetine Son

Suriyelilere Bedava Sağlık Hizmetine Son

Türkiye'de tüm sağlık hizmetlerinden ücretsiz faydalanan Suriyeli sığınmacılar için yeni eylem planı devrede. Buna göre Suriyeliler sağlık hizmetinden faydalanmak için katkı payı ödeyecek.

on dönemde Suriyelilerin Türkiye'de sağlık hizmetlerinden tamamen ücretsiz olarak faydalanması tartışma konusu olmuştu. Suriyeliler hizmetlere ücret ödemezken, Türk vatandaşlarının sağlıktan ücretli olarak faydalanması halk arasında tepkilere neden olmuştu. AK Parti, bu nedenden dolayı Suriyeliler politikasında değişikliğe gidiyor.

Dün, AK Parti Merkez Karar ve Yönetim Kurulu'nun Cumhurbaşkanı Erdoğan başkanlığında toplandı. Toplantıda gündeme ilişkin konular değerlendirilirken, bazı MKYK üyeleri vatandaşların Suriyelilere verilen ücretsiz sağlık hizmetinden rahatsız olduklarını iletti. Üyeler, bu konuda yeni politikalara ihtiyaç olduğunu söyledi.

Haber'in aktaradığına göre Cumhurbaşkanı Erdoğan, Suriyelilere kapılarımızı açmak zorunda olduğumuzu ifade ederek görmezden gelemeyeceğimizi vurguladı. "Bizim de başımıza gelebilirdi" diyen Erdoğan, "O zaman bize kim sahip çıkacaktı?" diyerek konu hakkında çalışma yapıldığını ifade etti.

Sınır dışı ve katkı payı

AK Parti MKYK'dan çıkan karara göre, Suriyeli sığınmacılar suça karıştıkları takdirde tutuklu değiller ise direkt olarak sınır dışı edilecek. Bir diğer önemli husus olan sağlıktan ücretsiz faydalanma ise değiştirilecek. Suriyeliler hastanelerde muayene olabilmek için katkı payı ödeyecek.