Suriyeliler Türk Vatandaşı Oluyor

Suriyeliler Türk Vatandaşı Oluyor

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan,Kilis'te Şehit aileleriyle ve Suriyeliler için verilen iftar programında davetlilere hitap ediyor.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan,Kilis'te Şehit aileleriyle ve Suriyeliler için verilen iftar programında davetlilere hitap ediyor.

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın konuşmasından satırbaşları:

Sevgili Kilisliler, sevgili Suriye kardeşlerim sizleri mübarek Ramazanı Şerif'in bir iftar sofrasına en kalbi duygularımla selamlıyorum. Artık son günlerini yaşadığımız Ramazan'ınızı ve Salı günü idrak edeceğimiz bayramınızı tebrik ediyorum. Dün gece Kadir Gecesi'ni idrak ettik. Suriye'nin ve ülkemizin zor günlerden geçtiği şu günlerde yaptığımız hayır ve hasenatın kabul olmasını niyaz ediyorum. Kilis ve Kilisliler Suriye'den kaçarak kendisine sığınan kardeşlerine sahip çıktığı için her türlü teşekkürü hak ediyor.

TEK VASIFLARI SOYSUZ OLMALARI

Bazı soysuzlar var onlar için bayrak vatan millet hiçbir şey ifade etmiyor. Sorsanız kendilerine küresel yakıştırmalar yaparlar. Bunların tek vasfı köksüz olmalarıdır. Kendini geçmişini bilmeyenerin vatan diye derdi elbette olamaz. Buradaki kardeşlerim vatanın ne demek olduğuunu çok iyi biliyorlar. Bizim ülke olarak sınırlarımız başkadır gönül sınırlarımız başkadır. Gönül sınırlarımızın hududu kardeş olarak gördüğümüz heryeri içerisine alır. Dolayısıyla Suriye^den gelen kardeşlerimize diyoruzki siz vatanınızdan uzakta değilsiniz sadece evinizden toprağınızdan uzaksınız. Türkiye sizin de vatanınızdır. Hiçbir zulüm ilelebet sürmez. Biliyorum çok sıkıntılar yaşadınız. Allah her zorluğun arkasından bir kolalık geleceğini vaad ediyor. Şüphesiz Allah sabredenlerle beraberdir. Üzülmeyeceğiz. Ümidimizi kaybetmeyeceğiz. Mücadelemizi bırakmayacağız. İnşallah sıkıntılarınızın karşılığını alacaksınız. Yuvanıza kavuşacağınız günlerin uzak olmadığına yürekten inanıyorum.

VATANDAŞLIK MÜJDESİ

Kardeşlerime bir müjde vermek istiyorum. Kardeşlerimizin içerisinde Türkiye Cumhuriyeti vatandaşı olmak isteyenler var. İçişleri Bakanlığımız bu kardeşlerimize bu yardımı yaparak onlara vatandaşlık imkanını vereceğiz.
Rejime destek verilmeseydi bugün Suriye özgür ve demokratik bir ülkeydi.