Suriyeliler Belli Şehirlerde Çalışabilecek

Suriyeliler Belli Şehirlerde Çalışabilecek

Ülkede bulunan Suriyeli göçmenlerin çalışma şartları düzenlendi. Buna göre Suriyeli işçiler kalmalarına izin verilen şehirlerde çalışabilecek

Suriyeli işçilere çalışma izni verilmesini düzenleyen yönetmelik Resmi Gazete'de yayımlandı. Vasıfsız Suriyeliler Türkiye İş Kurumu (İŞKUR) tarafından mesleki eğitim ve işbaşında eğitim programlarından yararlandırılacaklar.
 Yabancılar hangi ilde kalmalarına izin verildiyse o ilde çalışabilecekler. Çalışma Bakanlığı, kamu düzeni, kamu güvenliği ya da kamu sağlığı yönünden çalışma izni verilmesinde sakınca görülen illerde çalışma izni verilmesini durdurabilecek.
 Bakanlar Kurulu kararı ile çıkarılan yönetmelik uyarınca, "geçici koruma" sağlanan yabancılar, geçici koruma kayıt tarihinden altı ay sonra Çalışma Bakanlığı'na çalışma izni başvurusunda bulunabilecek.
 Sağlık ve eğitim meslek mensupları çalışma izni başvurusundan önce Sağlık ve Milli Eğitim Bakanlığı'ndan veya Yüksek Öğrenim Kurulu (YÖK) Başkanlığı'ndan ön izin alacaklar.
 Bir işyerindeki yabancıların sayısı Türk işçilerin yüzde 10'unu aşamayacak. Yabancı işçilere asgari ücretin altında ücret ödenemeyecek.
 Kaynak : Dünyabülteni