Suriyeli Mültecilere 'Kuduz Köpek' Benzetmesi

Suriyeli Mültecilere 'Kuduz Köpek' Benzetmesi

mhuriyetçi Parti'de başkanlık için yarışan aday adayı Ben Carson Suriyeli mültecilere 'kuduz köpek' benzetmesinde bulundu

Cumhuriyetçi Parti'de başkanlık için yarışan aday adayı Ben Carson Suriyeli mültecilere 'kuduz köpek' benzetmesinde bulundu.
İslamofobik ve göçmen karşıtı tutumuyla bilinen Carson, “İnsani yardımda bulunmaya karşı bir denge bulmamız gerekiyor. Eğer mahallenizde kuduz bir köpek dolaşıyorsa muhtemelen onun hakkında iyi şeyler düşünmezsiniz. Aynı nedenle kimin kuduz köpek olduğuna karar vermemizi sağlayacak mekanizmalara ihtiyacımız var" diyerek skandal sözler sarf etti.
Ben Carson daha önce de Müslümanlara ve mültecilere yönelik ayrımcı beyanlarıyla gündeme gelmişti. Carson, göçmenleri “potansiyel terörist" olarak nitelemiş ve ülkede büyük tepki görmüştü. Carson ayrıca 'bir Müslüman ABD başkanı olamaz' ifadesini kullanmıştı.
Temsilciler Meclisi sığınmacı alma programını dondurma kararı aldı
ABD'de Cumhuriyetçilerin ağırlıklı olduğu Temsilciler Meclisi, Obama'nın Eylül ayında 10 bin Suriyeli sığınmacı alma programının dondurulması ve gelecek olan mültecilerin tek tek sıkı güvenlikten geçirilmesi yönünde karar aldı.
289 kişinin evet 137 kişinin hayır dediği oylamada 47 Demokrat üye de Obama'ya karşı Cumhuriyetçilerin yanında yer aldı. Obama teklif kabul edilse dahi yasayı veto edeceğini açıklamıştı.
“Şunu biliyoruz ki IŞİD buraya gelip bizi ve diğer batılı ülkeleri vurmak istiyor. Paris'te yaşananların burada da yaşanmaması ve daha güvenli bir uygulama için mevcut mülteci politikasını dondurup gözden geçirmemiz gerekiyor."