Suriyeli Muhalifler Rejimle 'Doğrudan Müzakere' istedi

Suriyeli Muhalifler Rejimle 'Doğrudan Müzakere' istedi

Suriye muhalefeti, Cenevre'de Birleşmiş Milletler gözetiminde başlayacak görüşmelerde Esed rejimi ile doğrudan görüşme ve müzakerelerde bulunmayı talep ettiklerini duyurdu

Suriye muhalefeti, yarın İsviçre'nin Cenevre kentinde Birleşmiş Milletler gözetiminde başlayacak görüşmelerde Beşşar Esed rejimi ile doğrudan görüşme ve müzakerelerde bulunmayı talep ettiklerini duyurdu.
Görüşmeler için Cenevre'ye gelen muhalefet heyetinin sözcüsü Salim el-Muslat, heyetin bulunduğu Crown Plaza Otel'de basın mensuplarına açıklama yaptı.
Muslat, "Bu turun daha önceki Cenevre görüşmeleri gibi olmasını istemiyoruz. Bu kez doğrudan görüşme ve müzakereler talep ediyoruz." dedi.
Geçen turlarda olduğu gibi "odalarda müzakere" istemediklerini vurgulayan Muslat, "Doğrudan görüşmeler istememizin sebebi zamandan tasarruf etmektir. Zira her geçen gün Suriyelilere pahalıya mal oluyor." dedi.
Muslat, Cenevre'deki 4. tur görüşmelerin görüşmelere, haziran 2012'de düzenlenen ilk turda kabul edilen "Cenevre 1 Bildirisi" dayanarak geldiklerinin altını çizdi.
"Bu bildirinin öngördüğü tam yetkili geçiş yönetimini konuşmaya geldik." diyen Muslat, müzakerelerin başarıya ulaşması için Cenevre 1 Bildirisi dışındaki yönetim şekillerinin gündem dışı bırakılması gerektiğini söyledi.