Suriyeli muhalifler olağanüstü toplanacak

Suriyeli muhalifler olağanüstü toplanacak

SMDK, İstanbul'da düzenlenen 11. Genel Kurul toplantısının kapanış bildirisini yayınladı. Yönetimi yeniden belirlenen SMDK, 17 Ocak'ta olağanüstü toplanacak.

İSTANBUL

Suriye Muhalif ve Devrimci Güçler Ulusal Koalisyonu (SMDK), İstanbul'da düzenlenen 11. Genel Kurul toplantısının kapanış bildirisini yayınladı.

Kapanış bildirisinde, genel kurul toplantısının çalışmaları kapsamında SMDK başkanı, 3 yardımcısı, genel sekreter ve yeni siyasi heyetin seçildiği, Suriye devrimindeki son durum, Cenevre-2 Konferansı'yla ilgili siyasi gelişmeler ve geçici hükümetin bakanlıklarını şekillendirmesi için çalışma takviminin tartışıldığı bildirildi.

Bildiride, seçimlerin herkesin onayladığı nezih ortamında gerçekleştiği ve aday veya gözlemcilerden herhangi bir itirazın gelmediği kaydedildi.

Seçimlerde Ahmed el-Carba'nın yeniden SMDK Başkanı seçildiği belirtilen bildiride, Başkan Yardımcılıklarına Nura el-Emir, Dr. Abdulhakim Beşşar ve mühendis Muhammed Faruk Tayfur'un, SMDK Genel Sekreterliği'ne de Dr. Bedr Camus'un yeniden getirildiği ifade edildi.

Bildiride, genel kurulda, Cenevre-2 Konferansı'na katılma konusunun kapsamlı bir şekilde tartışıldığı ve konferansa katılma çağrısında bulunulduğu kaydedilerek, uzun tartışmaların sonunda geçmişte yapılan açıklamalar doğrultusunda Suriye krizinin siyasi yollarla çözülmesi yönündeki tutum hatırlatıldı.

SMDK Genel Kurulu'nun, Cenevre-2 Konferansı'na katılma konusunu, siyasi ve güncel gelişmeleri devrimci gruplarla daha fazla istişare etmek için 17 Ocak'ta olağanüstü toplanması bekleniyor.