Suriyeli Muhalif lider İsrail'den 'Güvenli Bölge' İstedi

Suriyeli Muhalif lider İsrail'den 'Güvenli Bölge' İstedi

İstanbul merkezli Suriye Ulusal Koalisyonu’nun liderlerinden Kemal Labvani, İsrail’den Suriye’de güvenli bölge oluşturmasını istedi.

stanbul merkezli Suriye Ulusal Koalisyonu’nun liderlerinden Kemal Labvani, İsrail’den Suriye’de güvenli bölge oluşturmasını istedi.
 
İkinci kez İsrail’e giden muhalif liderlerden Kemal Lebvani, Jerusalem Post gazetesine verdiği demecinde İsrail’den Suriye’nin İsrail sınırında bir güvenli bölge oluşturmasını istedi.
 
Önceki yıl da Ulusal Koalisyon Sözcüsü olarak Golan’ı İsrail’e bırakmaya hazır olduklarını açıklayan Kemal Lebvani, Jerusalem Post gazetesine verdiği demecinde İsrail’den istediği güvenli bölgenin hedefini “sivillerin ve benimle işbirliği yapabilecek olan silahlı grupların korunması” olarak açıkladı.
 
Suriye’de İsrail, Amerika, Ürdün, Katar, Türkiye ve Suudi Arabistan’ın yardımıyla güvenli bölge oluşturulabileceğini belirten Lebvani, silah yardımı yapılması halinde Suriye halkının Suriye yönetimine, İslamcı gruplara ve Hizbullah’a karşı kendini savunabileceğini söyledi.
 
Kemal Lebvani ayrıca kendi müttefiklerinin yardımıyla İsrail sınırında bulunan el-Kaide’nin Suriye kolu Nusra Cephesi’nin de bölgeden çıkarılabileceğini söyledi.
 
Yardımlarından dolayı İsrail'e teşekkür eden Kemal Lebvani, Türkiye ve Ürdün'ün artık daha fazla mülteci kabul edebilecek durumda olmadığını belirterek İsrail'den geçici olarak mülteci kabul etmesini istedi ve güvenli bölge oluşturulması için Türkiye ve Ürdün nezdinde de çabalarını sürdüreceğini söyledi.
 
Kemal Lebvani, Suriye Ulusal Konseyi adlı muhalif örgütün 11 Kasım 2012'de Suriye Muhalif ve Devrimci Güçler Koalisyonu adıyla genişletilmesinden sonra örgütün sözcülüğünü de yapmıştı.
 Kaynak : YDH