Suriyeli bakan yardımcısına göre Yermuk'ta açlık yokmuş

Suriyeli bakan yardımcısına göre Yermuk'ta açlık yokmuş

Yermuk'ta açlık ve sefalet olmadığını iddia eden Suriye Dışişleri Bakanı Yardımcısı Mikdad, ülkede çocuk tutuklu olmadığını ve Suudi Arabistan ile Türkiye'nin ülkesindeki saldırıları desteklediğini öne sürdü

Cenevre'de Suriye krizine çözüm arayışları sürerken Esed rejiminin heyetinden Dışişleri Bakanı Yardımcısı Faysal el-Mikdad, grupların ülkeye Türkiye yoluyla girdiğini iddia etti.

Mikdad düzenlediği basın toplantısında, Türkiye ve Suudi Arabistan gibi ülkelerin teröre destek verdiğini ileri sürdü.

Suudi Arabistan'dan farklı uyruklardan 450 tutuklunun Suriye'de cihat etmeleri şartıyla serbest bırakıldığını ve bu kişilerin Suriye'ye girdiğini iddia eden El-Mikdad, daha sonra bu sayının binleri bulduğunu öne sürdü.

Mikdad, basında Esed rejiminin Humus ve Şam'daki Yermuk Mülteci Kampı'nda halkı açlığa terk ettiği yönündeki haberleri de yalanladı.

Dünkü görüşmelerde muhalefetin kendilerinden çocuk tutukluların serbest bırakılmasını talep ettiğini ve bu konuda bir liste hazırladığını anımsatan Mikdad, "Hapishanelerde çocuk tutuklu olduğu haberleri rejimi karalama kampanyasından öteye geçemez. Hapishanelerde hiç çocuk tutuklu yok" ifadesini kullandı.