Suriye'deki tutuklama ve kaçırma olaylarına karşı eylem

Suriye'deki tutuklama ve kaçırma olaylarına karşı eylem

Suriyeli muhaliflerden oluşan bir grup, bu ülkedeki tutuklama ve kaçırma olaylarına karşı İstanbul'da eylem yaptı.

İSTANBUL

Suriyeli muhaliflerden oluşan bir grup, bu ülkedeki tutuklama ve kaçırma olaylarına karşı İstanbul'da eylem yaptı.

Galatasaray Lisesi önünde toplanan gruptakiler, "130 bin ölü, 200 bin tutuklu, 2 milyon 300 binden fazla mülteci", "Esed'e karşı-El Kaide'ye karşı, Suriye'ye özgürlük" yazılı dövizler taşıyıp çeşitli sloganlar atarak, Suriye'de yaşananları protesto etti.

Grup adına açıklama yapan Yasin El Hacısalih, Şam'da yaşanan kaçırma olaylarına işaret ederek, "Bu olay, rejimin kontrolü dışındaki bölgelerde devrimcilere, yerli ve yabancı gazetecilere karşı Irak-Şam İslam Devleti tarafından gerçekleştirilen saldırıların devamıdır" dedi.

Hacısalih, Bünyamin Aygün'ün de aralarında bulunduğu birçok gazetecinin nerede olduklarına dair hiçbir bilgiye ulaşılamadığını belirterek, "Bu kişiler, herhangi bir kamu otoritesi tarafından gözaltına alınmaksızın, herhangi bir suçlama, mahkemeye çıkarılma ve ziyaret hakkı olmaksızın kaybedilmişlerdir" diye konuştu. 

Kaçırarak alıkoyan gruplar ile gözaltına alan işkenceci Esed rejimi arasında bir fark görmediklerini vurgulayan Hacısalih, "Suç suçtur, suçlu suçludur. Gözaltına almak ve kaçırmak tek bir amaca hizmet eder; bu iki faşist güçten farklı söz üretenleri yok etmek. Devrime ve devrimin yeni, özgür bir Suriye umuduna karşı savaş açmış bu iki faşist güç, saldırılarını devrimin temel değerleri olan özgürlük, adalet ve eşitlik savunucularına yöneltmişlerdir" ifadelerini kullandı. 

Hacısalih, açıklamasını, "Dünyanın farklı yerlerindeki Suriyelileri ve özgürlük değerlerimizi paylaşan herkesi, bu şiddet ve imha siyaseti güden odaklara karşı Suriye özgürlük mücadelemiz ile dayanışma içinde durmaya çağırıyoruz" diyerek tamamladı. 

Gruptakiler, Galatasaray Lisesi önünde bir süre oturma eylemi yaptıktan sonra dağıldı.