Suriye'de Şiddet Durmuyor: 59 Ölü

Suriye'de Şiddet Durmuyor: 59 Ölü

Yönetim karşıtlarına yönelik hava destekli operasyonlarda 59 kişi öldü.

Suriye İnsan Hakları Örgütü (SNHR) tarafından yapılan açıklamada, rejim güçlerinin muhaliflere yönelik kara ve havadan gerçekleştirdiği operasyonlar sonucunda başkent Şam'ın banliyölerinde 31, Halep'te 8, Haseke'de 5, Hama'da 4, İdlib, Dera ve Humus'ta 3'er, Kuneytra ve Deyru'z Zor'da birer olmak üzere 59 kişinin yaşamını yitirdiği belirtildi.

Bu arada, Suriye Yerel Koordinasyon Komitesi'nden (LCC) yapılan açıklamada ise Halep'te muhaliflerin denetiminde olan Şear bölgesine düzenlenen hava saldırısında ölü ve yaralıların olduğu aktarıldı.

Halep'te söz konusu bölgeye düzenlenen hava saldırısında yaralananların sahra hastanelerine kaldırıldığı ifade edilen açıklamada, saldırıda bazı evlerin yıkıldığı, çok sayıda konutta ise hasar oluştuğu belirtildi.

Açıklamada ayrıca Esed güçlerinin başkent Şam'da muhaliflerin kontrolünde olan Duma, Dareya, Berze, Zemelka, cobar ve Kabun'a ağır silahlarla saldırdığı bildirildi.
Başta Humus olmak üzere Dera, Hama, Haseke, İdlib ve Deyru'z Zor'da muhaliflerin elindeki bölgelerin rejimin hava saldırılarına maruz kaldığı aktarıldı.

Öte yandan, Suriye resmi haber ajansı SANA, güvenlik güçlerinin ülke genelinde düzenlediği operasyonlarda aralarında yabancı uyrukluların da bulunduğu çok sayıda silahlı grubu etkisiz hale getirdiğini duyurdu.