Suriye'de İstihbarat Başkanına Ev Hapsi

Suriye'de İstihbarat Başkanına Ev Hapsi

İngiliz The Daily Telegrapf gazetesi, Suriye'de Muhaberat Başkanı Memluk'un MİT ile irtibatlı olduğu ve darbeye teşebbüs ettiği iddiasıyla ev hapsine alındığını iddia etti.

Suriye'de istihbarattan sorumlu Ulusal Güvenlik Birimi (Muhaberat) Başkanı Ali Memluk'ün, MİT ile iletişime geçip darbe planı yaptığı iddiasıyla ev hapsine mahkum edildiği öne sürüldü.

The Daily Telegraph gazetesinde yer alan habere göre Memluk, MİT ile iletişim halinde olduğu ve darbe planı yaptığı gerekçesiyle ev hapsine alındı. Esed rejiminden darbe planından haberi olduğunu iddia eden üst düzey bir yetkili, gazeteye yaptığı açıklamada, “Memluk bir aracı vasıtasıyla Türk istihbaratıyla iletişim kuruyordu” dedi.

Memluk'ün ayrıca, 1980'lerde darbe girişiminde bulunmakla suçlanan ve yıllardır sürgünde yaşayan Beşar Esed'in amcası Rıfat Esad'la bağlantıya geçtiği ifade ediliyor. Adının açıklanmasını istemeyen yetkili, “Suriyeli yetkililer ve ordu içinde Rıfat'ın geri dönmesi yönünde büyük bir istek var” dedi.

Haberde, Esed'in rejime “yakın çevreyi” bir arada tutmakta zorlandığı belirtilirken, Memluk'ün ev hapsine atılmadan önce de istihbarat ağlarının karmaşık olduğu ifade edildi.