Suriye'de hava saldırısı: 20 ölü

Suriye'de hava saldırısı: 20 ölü

Suriye'de hava saldırısı: 20 ölü

Suriye ordusunun Şam'ın güneyindeki Deyr Asafir beldesine düzenlediği hava saldırısında, en az  20 kişinin öldüğü bildirildi.

Suriye Genel Devrim Konseyinden (SRGC) yapılan açıklamada, orduya ait savaş uçağının Başkent'in güneyindeki Deyr Asafir beldesinde yerleşim yerini bombalaması sonucunda, ilk belirlemelere göre, aralarında kadın ve çocukların da bulunduğu 20 kişinin yaşamını yitirdiği ve onlarca kişinin yaralandığı belirtildi.

Suriye Yerel Koordinasyon Komitesi (LCC) de açıklamasında, rejimin hava saldırısında yerleşim biriminde büyük çaplı hasarın meydana geldiği, halkın bombardıman nedeniyle bölgeyi terk etmeye başladığı kaydedildi.

SRGC ile LCC yetkilileri, bölgede elektrik ve internet olmadığını da aktararak, bu nedenle sağlıklı bilgiye ulaşmadıklarını ifade etti.

Rejim kuvvetleri Muleyha bölgesini ele geçirdi

Suriye'nin başkenti Şam'ın güneyinde yaklaşık 4,5 aydır kuşatma altında tutulan stratejik öneme sahip Muleyha beldesi Esed güçlerinin eline geçti.

AA muhabirinin Muleyha'daki muhaliflerden aldığı bilgiye göre, ordu kuvvetlerine destek veren Hizbullah milisleri, Şebbiha ve halk komitelerine bağlı güçler, sabah saatlerinden itibaren başkentin güneyindeki beldeye karadan ve havadan saldırmaya başladı. Rejim kuvvetleri ve silahlı muhalifler arasında yoğun çatışmaların yaşandığı bölge, Esed kuvvetlerinin kontrolüne geçti.

Silahlı muhalif güçler, rejimin yoğun saldırısı nedeniyle bölgeden çekilmek zorunda kaldı. Ordunun, çatışmalarda silahlı muhalif güçlere karşı daha önceden kullanmadığı silahlarla saldırdığı bildirildi. Çatışmalar sonucu beldede ciddi maddi hasar meydana geldi.

Esed güçleri, 4,5 aydır kuşatma altında tuttuğu Muleyha bölgesine havadan ve karadan yüzlerce defa saldırdı. Bu dönemde orduya ait savaş uçaklarından 12 varil bombası atıldı. 

Suriye resmi haber ajansı SANA ise Muleyha'daki çatışmada çok sayıda silahlı muhalifin etkisiz hale getirildiğini kaydetti.

Muleyha beldesi, Şam Uluslararası Havaalanı'na yakın olması nedeniyle stratejik önem taşıyor.

AA