Suriye'de Gazetecilik Ayıbı!

Suriye'de Gazetecilik Ayıbı!

Suriye Devlet Televizyonu muhabiri, bombardımanın ardından bölgeye giderek yerdeki cesetlerin ve yaralıların arasında haber yaptı.

lkedeki trajediyi yayına taşımak yerine Suriyelilere sağlık, spor, yemek taşıyarak ülkeyi güllük gülistanlık göstermeye çalışan Suriye Televizyonu bu sefer bir gazetecilik, hatta insanlık ayıbına imza attı.

‘Terörist' olarak nitelendirdiği cesetlerin arasına giren Suriye Devlet Televizyonu muhabiri, onlarca ölünün arasında özel haber yaptı. Bombardımanın sıcaklığı henüz atlatılmamışken bölgeye giden muhabir, yerdeki cesetleri arka plana alarak dünya tarihinde görülmemiş bir gazetecilik skandalına imza attı.

Bu, Suriye Devlet Başkanı Beşşar Esed yanlısı medya organlarının gerçekleştirdiği ilk skandal değil. İnsanlık kavramının adeta yok olduğu sokaklara giren Esed yanlısı muhabirler, reyting kaygısı içinde hiç çekinmeden yerde bulunan cesetleri görüntüledi. Bununla kalmayan bir muhabir, ölmüş haldeki annesinin kucağında bulunan ve korkudan ne yapacağını bilemeyen bir kız çocuğuyla röportaj yapmış, mide bulandırıcı bir skandala imza atmıştı.

Yaralılara moral vermek ve yardım etmek yerine, reyting amacıyla onlarla röportaj yapmak isteyen gazetecilerden biri de, saldırı sonucu yerde yaralı bir şekilde yatan Suriyeli bir kadına saldırının failini ve neler hissettiğini sormuştu. Vücudu yara bere içinde kalan çaresiz kadın ise bu soru karşısında şoka uğramış ve ‘Çocuklarımın nerede olduğunu bilmiyorum' cevabını vermişti.

Suriye rejimine yakın olan bu tip televizyonlar, gün boyu renkli programlar göstererek ülkedeki savaşın üstünü örtmen istiyor. Başken Şam olmak üzere diğer illerin bazı bölgelerinde normal yaşantısını sürdüren halk, ülkenin diğer bölgelerinde neler olup bittiğinden habersiz.