Suriye'de Dünün Bilançosu: 118 Ölü

Suriye'de Dünün Bilançosu: 118 Ölü

Suriye'de dün düzenlenen operasyonlarda aralarında aralarında kadın ve çocukların da olduğu 118 kişi hayatını kaybetti

Suriye'de Esad'a bağlı ordu birliklerinin çeşitli kentlerde muhaliflere yönelik ağır silahlarla düzenlediği operasyonlarda 6'sı çocuk, 3'ü kadın olmak üzere 118 kişi öldü.

Suriye İnsan Hakları Örgütü (SNHR), tarafından yapılan açıklamada, rejim güçlerinin yönetim karşıtlarının denetimindeki bölgelere kara ve havadan gerçekleştirdiği saldırılarda başkent Şam'ın banliyölerinde 32, Halep'te 22, İdlib'de 19, Dera'da 14, Humus'ta 13, Hama'da 11, Deyru'z Zor'da 4, Kuneytra, Tartus ve Lazkiye'de birer olmak üzere 118 kişinin öldüğü belirtildi.

Bu arada Suriye Yerel Koordinasyon Komitesi (LCC) de yaptığı açıklamada, Suriye Ordusuna bağlı helikopterin Halep'te muhaliflerin kontrolünde olan birçok bölgeye "varil bombasıyla" saldırdığını ve saldırılarda çok sayıda evin yıkıldığı ve hasar gördüğünü kaydetti.

Bir savaş uçağının kentin kuzeyindeki petrol istasyonunu bombalamasında bir aracın yandığı ve istasyonda hasar meydana geldiği ifade edilen açıklamada, kentin Neyrab bölgesindeki yerleşim yerlerinin de rejimin saldırılarına maruz kaldığı ve saldırı sonucunda evlerin yıkıldığı ve halkın evlerin enkazında ölü ve yaralı çıkarttığı aktarıldı.

Lazkiye'deki Cebel Türkmen bölgesinde yer alan 45. tepede silahlı muhalif ile rejim güçleri arasında şiddetli çatışmaların çıktığı kaydedilen açıklamada, başkent Şam'ın güneyinde yer alan ve Esed güçlerinin ablukası altındaki Yermuk bölgesinde şiddetli bir patlamanın meydana geldiği aktarıldı.

Patlamada ölü ve yaralıların olup olmadığına ilişkin bilgi verilmeyen açıklamada, kentin Duma, Haresta, Dareya ve Cobar bölgelerinin rejimin saldırılarına maruz kaldığı vurgulandı.