Nureddin Şirin

Nureddin Şirin

Suriye Üzerine İran ve Hizbullah Yorumları

Mısır ihvan-ı Müslimin hareketinin resmi internet sitesi İkhwanweb"de yayınlanan bir haberin altında yayınlanan yorumlar, Türkiye"de Suriye haberlerinin altına yazılan yorumların aynısı gibi. İslam ülkelerinin hemen hemen hepsinde benzer bir durum sözkonusu.

Ikhwanweb'te "Muslim Brotherhood in Syria to the World: Time to Intervene to End Horrific Massacres" (Suriye Müslüman Kardeşler"nden Dünyaya çağrı: Korkunç Katliamları Durdurmak İçin Müdahale Zamanı" başlığı altında bir haber yayınlandı.

Bu haberde, Suriye İhvan sözcüsü Zuheyr Salim, Arap Birliği ve BM Güvenlik Konseyi"ni Suriye"ye müdahale çağrısında bulunarak, İslam İnkılabı Rehberi İmam Hamanei"yi Suriye rejimini desteklemekle suçluyor.

Bu haberin altına yazılan birkaç yorum da, Suriye'deki gelişmelerin dünya müslümanlarını birbirine nasıl düşürdüğünü yansıtma noktasında önemli ipuçları veriyor.

Bu yorumları aktaracak olursak:

Fahim A K Zilani:

"Suriye devrimi İran ve Hizbullah"ın münafık yüzünü ortaya çıkardı. Bu iki münafık blok bir tarafta Bahreynli göstericileri desteklerken öte tarafta Suriye diktatörü Beşar Esad"ı destekliyor. Şimdi Ali Hamanei ve Hasan Nasrallah"ın elleri masum Suriyeli göstericilerin dökülen kanlarına bulaştı."

Golam Sarwar:

"Kardeş, Arap dünyasının münafıkları kim? Bütün dünya Müslümanlar üzerindeki senaryo çok açık. Mısır"da Müslüman Kardeşler, Tunus"ta En Nahda, İran İslam Cumhuriyeti birlikte çalışmalı. Bu kriz planlı bir şekilde üretildi ve ciddi bir noktaya geldi. Suriye halkı acı çekiyor. İslam ümmetinin şeytani güçler tarafından nasıl aldatıldığını ibretle izliyoruz. Eğer Esad"ın problem olduğunu söylüyorsan, tamam. Niçin problem? Tamam gelişme yok. Kan dökülmesinden başka bir çok çözüm yolu vardı. Arap krallıklarının Mısır"da Müslüman Kardeşler"i durdurmak için ne yaptıklarını görüyoruz. Gerçek şu ki, Ali Hamenei ve Hasan Nasrallah başından beri bu sorunun barışçıl yollardan çözülmesine çalıştı. Suriye"deki Müslüman Kardeşler"e ve diğer gruplara sorunun barışçıl yollardan çözülmesi çağrısını yaptı. Fakat bazı güçler ve onların uşağı Arap kralları bu barışçıl çözüm yerine, Şia-Sünni gerginliği çıkartarak barışçıl çözüm yerine kanlı kışkırtmalarda bulundu. Bir problem nasıl çözülebilir? İsrail ve kanlı Batılı güçlere eklenerek kaos çıkarmak ve Suriye"de kan dökmekten başka çözüm mü yoktu? Şeytanların niyetlerini anlamıyor muyuz? Daha çok şey söylemek istiyordum ama zaman izin vermiyor. Lütfen dikkatli ve uyanık olalım."

Ferid Fattah:

"Bu habere bakın da İslam adı altında kimlerin suç işlediğini görün: C.I.A. Said to Aid in Steering Arms to Syrian Opposition : http://www.nytimes.com/2012/06/21/world/middleeast/cia-said-to-aid-in-steering-arms-to-syrian-rebels.html (Not: Bu haberde CIA"nın Suriye"deki muhalefeti nasıl silahlandırdığı anlatılıyor) En azından bir düşünelim! Ve bunun yanında, İran Suriye halkının yanında olduğunu söyledi ve barışçıl reformları desteklediğini, her tür dış müdahaleye karşı olduğunu belirtti. İran Esad yönetiminin yanlış olduğunu biliyor. Ama İran ABD destekli teröristleri destekleyecek kadar da ahmak değil. Siz Bahreyn"e adil yaklaşmıyorsunuz. Bahreyn"deki rejim de diktatör. Suudilerin ülkeyi işgal etmesine izin verdiler. Amerika"nın 5. Filosunun oraya yerleşmesine izin verdiler. Bahreyn kralı Hammad ve diğer körfez kralları ülkelerini Amerika"ya sattılar. Amerika"ya askeri as verdiler. Şimdi sen Bahreyn kralının yanında duruyorsun. Bağışla, açıkça şunu söyleyeyim; sen ve senin gibiler sözde Şii-Sünni savaşı olarak adlandırılan tuzağa kolaylıkla düştünüz. Amerika ve Siyonistler tarafından kullanılıyorsunuz. Onlar sizin saflığınızdan yararlanarak sizi Şii kardeşlerinize karşı düşman yapıyor. Diğer yanda ise kralları da size kahramanlaştırıyor. Ben bir Şiiyim, fakat sana gerçeği söyleyeyim; bizim hiç birinizi Şii yapmak gibi bir planımız yok. Bunda bir yararımız da yok. Bizim tek planımız Siyonist rejim ve büyük şeytanı yenilgiye uğratmaktır. Bu da gerçekleşecek inşallah. Kardeşim, lütfen düşün, lütfen düşün."

Alıntıladığımız bu yorumlardan da anlaşılacağı üzere, Amerikan emperyalizmi İslam Ümmeti"ni parçalamak ve birbirine düşürmek noktasında ne yazık ki epey mesafe katetmiş durumda. Özelde Suriye"de, genelde ise Ortadoğu"daki gelişmeler sürecinde, çatışmalar sadece kentlerde, meydanlarda ve sokaklarda değil, aynı zamanda zihinlerde olmakta.

Sorumluluk bilincine sahip her bir müslümanın şeytani güçlerin sürdürdüğü bu psikolojik savaşı etkisizleştirmek için ciddi adımlar atmaları gerekiyor. Ümmetin ittihadı kaybedilecek en son mevziidir. Eğer düşman bu mevziimizi yıkacak olursa, ümmet olarak elimizde tutacağımız başka hiçbir mevzii de kalmayacaktır.

Rabbimizin vaadine teslim olarak ve yalnız O"na güvenerek "onlar bir tuzak kurdular, Allah da bir tuzak kurdu. Allah tuzak kuranların en hayırlısıdır" ayetinin müjdesine sığınıyoruz...

 

velfecr

Bu yazı toplam 1851 defa okunmuştur
Önceki ve Sonraki Yazılar