Suriye Toplantısının Dinlenmesine Farklı Baktılar

Suriye Toplantısının Dinlenmesine Farklı Baktılar

Suriye görüşmelerinin yer aldığı se kaydının internete sızdırılmasını, Cumhuriyet ve Zaman farklı bir açıdan gördü.

Zaman ve Cumhuriyet gazetesi, ses kaydının içeriğine dikkat çekti ve seçim öncesi Türkiye'nin savaşa çekilmek istendiğini iddia etti.

Zaman gazetesi "Dinleyen de sızdıran da savaş mizanseni yapan da hesap versin" başlığını atarken, Cumhuriyet gazetesi de"Süleyman Şah bombası" manşetini attı. 

Suriye’deki Türk toprağı Süleyman Şah Türbesi’ne yönelik saldırılar karşısında Türkiye’nin tutumunu belirlemek için düzenlenen üst düzey toplantının ortam dinlemesiyle kayıt edilip Youtube’da yayınlanması gündeme bomba gibi düştü.

Gazetelerin birinci sayfasını internete düşen ses kaydı haberleri süsledi. Hürriyet, "Devletin en gizli sırrı sızdırıldı" başlığıyla haberi ortadan gördü. Hükümete yakın gazeler ise ses kaydını ihanet olarak niteledi. 

ZAMAN: SEÇİME ÜÇ GÜN KALA AMATÖR SENARYOLAR

"Bu bir ulusal güvenlik skandalıdır" diyen Zaman gazetesi, birinci sayfadan yaptığı 3 maddelik açıklamanın ikinci maddesinde konuşmanın içeriğini gündeme getirdi.

"Kimin ne maksatla sızdırdığı araştırıladursun; ortada bir başka manzara daha var ki o da Türkiye’mizi vahim bir gerçekle yüz yüze getirmektedir. Resmî makamlarca doğrulanan ses kayıtlarına göre Türkiye bir savaşın içine çekiliyor ve çeşitli mizansenlerle bu ülke bir maceraya atılıyor. Üstelik kapalı kapılar arkasında üretilmiş senaryolar vasıtasıyla iç siyaset şekillendirilmek isteniyor. Seçime üç gün kala ortaya çıkan bu amatör senaryolar ile toplum ve siyaset mühendisliği yapılıyorsa ortada çok korkunç bir manzara var demektir."

CUMHURİYET: DOĞRUYSA ÜLKEYE İHAHET

Cumhuriyet gazetesi ise daha sert ifadelerle hükümete yüklendi. Haberin spotunda"Suriye'ye yönelik planların tartışıldığı çok gizli toplantıya ait ses kaydı internete düştü. İddiaya göre devletin üst düzey yetkilileri kendi topraklarına füze attırmayı bile tartışmış" ifadeleri yer aldı. 

Haberin girişinde "muhalefetin, "Seçim öncesi hükümet Suriye'ye müdahale planları yapıyor" iddiasını destekleyen ses kaydı Türkiye'yi derinden sarstı." deniliyor.