Suriye Toplantısı Servis Edildi, Ortalık Karıştı

Suriye Toplantısı Servis Edildi, Ortalık Karıştı

Dışişleri Bakan Davutoğlu, MİT Müsteşarı, Orgeneral Yaşar Güler ve Dışişleri Müsteşarı'nın yaptığı gizli Suriye görüşmes dinlenip servis edildi

Dışişleri Bakanı Ahmet Davutoğlu, Bakanlık Müsteşarı Feridun Sinirlioğlu, MİT Müsteşarı Hakan Fidan ve Genelkurmay 2. Başkanı Orgenaral Yaşar Güler'in, Suriye sınırları içindeki Türk toprağı Süleyman Şah Türbesine yönelik saldırıyı değerledirmek üzere yaptıkları görüşmeye ilişkin olduğu iddia edilen ses kayıtları sosyal medyayaservis edildi. Devlet sırlarının internet ortamına sunulması paralel yapının içinde bulunduğu vahim tabloyu ortaya çıkardı.

Başta Başbakan Erdoğan olmak üzere iktidar kanadının üst düzey telefon görüşmelerini dinleyip internete servis eden paralel yapı işi devletin gizli Suriye planlarını deşifre etme noktasına götürdü. İçinde Dışişleri Bakanı Ahmet Davutoğlu, TSK'nın iki numarası Orgeneral Yaşar Güler, MİT Müsteşarı Hakan Fidan veDışişleri Müsteşarı Feridun Sinirlioğlu gibi isimlerin yer aldığı bir ses kaydı yayınlandı.

GİZLİ GÖRÜŞMEYİ İNTERNETTE YAYINLADILAR

Bu ses kaydında, devletin 4 önemli ismi Türkiye'nin Suriye planlarını tartıştı. Suriye'de yaşanan gelişmeler ve bölgedeki tek Türk toprağı olan Süleyman Şah Türbesi'ne saldırı iddiasına kadar birçok konu konuşuldu. Dünyanın önde gelen hemen her ülkesi gibi Türkiye de, komşusu Suriye'de meydana gelen gelişmelere karşılık A, B ve C planlarını masaya yatırdı. Devletin üst düzey görevlileri bu planlar için fikirlerini ve olasılıkları ortaya koydu. Paralel yapı ise bu gizli görüşmeyi dinledi. Dinlemekle de yetinmeyip internete servisetti.

İSRAİL'LE İŞBİRLİĞİ

Paralel Yapı'nın, devletin bu gizli Suriye görüşmesini dinlemesi ve internete servis etmesi, Başbakan Erdoğan'ın 'Bunlar vatan haini, gizli servislerle işbirliği yapıyorlar' iddialarını güçlendirdi. Daha önce de Paralel Yapı'nın, Türk yöneticilerinin görüşmelerini İsrailli MOSSAD'a servis ettiği gündeme gelmişti.

CIA BAĞLANTILARI

Yıllardır Paralel Yapı'nın bir takım bilgileri CIA'ya verdiği de iddia edilmişti.

Son olarak örgütün Davutoğlu'nun da dahil olduğu gizli görüşmeyi dinleyip internette paylaşması bu iddiaları güçlendirdi.

BAŞBAKAN ERDOĞAN UYARMIŞTI

Başbakan Erdoğan birkaç gün önce yaptığı konuşmada:

"Bu yapı kendi ülkesinin en gizli, en stratejik, en mahrem bilgilerini ele geçirecek, bunlarıservis edecek kadar alçalan bir tavır, ihanet içerisinde. Temiz, saf, ihlaslı kardeşlerimin artık bu yapıyı sorgulamalarını istiyorum."

BU KAYIT İHANET NİTELİĞİNDE

Bir ülkenin güvenliğinden sorumlu kişileri dinlemek, en mahrem sırlarını kayda almak ve devletin güvenliğini tehlikeye uğratacak bu kaydı yayınlamak 'vatan hainliği olarak nitelendirilmektedir.

DIŞİŞLERİ'NDEN AÇIKLAMA: BUNLAR İHANET ŞEBEKESİ