Suriye Sınırında Büyük Çatışma!

Suriye Sınırında Büyük Çatışma!

IŞİD, sabah saatlerinde sınıra yakın Türkmen köylerine saldırdı, sınır birlikleri alarma geçti, bütün tank ve obüs toplarının namluları Suriye'ye çevrildi.

Sabah saat 02.00 sıralarında IŞİD, Türkmen köyleri ile Özgür Suriye Ordusu'nun kontrolünde bulunan köylere, uçak savar, dokça uçak savar, topçu birlikleri, havan ile tank atışı muhalifleri saldırdı. Muhalifler anında ateşe ateşle vermesi üzerine şiddetli çatışmalar başladı. 6 saat süren çatışma sonrası muhalifler IŞİD'i püskürtmeyi başardı.

ÖNCÜPINAR SINIR KAPISI'NDA KARARTMA

IŞİD'in saldırısı üzerine Öncüpınar Sınır Kapısı'nın karşısındaki Babül Selam Sınır Kapısı yakınlarına havan mermisi düşmesi üzerine Öncüpınar Sınır Kapısı'nda karartma uygulanarak, polis ve gümrük görevlileri güvenli bölgeye çekildi.

TANK VE OBÜS NAMLULARI SURİYE'YE ÇEVRİLDİ

Sadece polis özel hareket birlikleri zırhlı araçlar ile görev yaptı. Sınır birlikleri alarma geçerek, askerler mevzilere girdi. Bu esnada bütün tank ve obüs toplarının namluları Suriye'ye çevrildi.

ÇATIŞMALAR ÇIPLAK GÖZLE İZLENEBİLECEK KADAR YAKIN!

Çatışmalar nedeniyle kent merkezindeki Kilisliler ile köylerde yaşayan vatandaşlar sabaha kadar patlama nedeniyle panik yaşadılar. Çatışmalar çıplak gözle seyredilirken, kulakları sağır edecek şekilde patlamalar duyuldu.

MUHALİFLER IŞİD'İ PÜSKÜRTTÜ

IŞİD, 6 saat süren şiddetli çatışma sonrası herhangi bir köyü ele geçiremezken, ÖSO ile muhalifler, köylere takviye savaşçı gönderdi.

Türk Silahlı Kuvvetleri, sınır hattına gazeteciler başta olmak üzere kimseyi yaklaştırmıyor. Zırhlı araçlar, 24 esasına göre görev yapıyor.

SURİYELİLER TÜRKİYE'YE KAÇIYOR

Suriye'nin Haseke kentine bağlı Rasulayn ilçesindeki çatışmalardan kaçarak Türkiye'ye sınırında bekleyen Suriyeliler Türkiye'ye alınmaya başlandı

Haseke kentine bağlı Rasulayn bölgesindeki çatışmalardan kaçıp Akçakale ilçesi bağlı Kepez Mahallesi sınır hattına gelen Suriyelilerin, Türkiye'ye alınma işlemleri yeniden başladı. Aralarında kadın ve çocukların da bulunduğu sığınmacıların yanlarında bazı eşyalarını da getirdikleri görüldü.

Kontrol noktalarında üst aramasından geçirilen misafirler, buradaki minibüslerle kayıt işlemlerinin yapılması için Akçakale'de Başbakanlık Afet ve Acil Durum Yönetimi Başkanlığı (AFAD) tarafından oluşturulan kayıt merkezine götürülüyor.