"Suriye  Saldırısını Çikolatalı Kek Yerken Söyledim"

"Suriye Saldırısını Çikolatalı Kek Yerken Söyledim"

Trump: Çin liderine Suriye saldırısını beraber çikolatalı kek yerken haber verdim

ABD Başkanı Donald Trump, Fox Business'a konuşarak Çin Devlet Başkanı Şi Cinping'i Suriye saldırısı konusunda nasıl bilgilendirdiğini anlattı. Trump, daha önce saldırı emrini Şi ile yemek yemeden önce verdiğini duyurmuştu.

Trump açıklamasında Şi Cinping'e saldırıyı haber verdiği anı anlatarak "göreceğiniz en güzel çikolatalı keki yiyorduk" derken, Şi Cinping'in "keki sevdiğini" de belirtti.

Hikayeyi aktarırken bombalanma emrini verdiği ülkeyi karıştıran Trump, Şi Cinping'e ABD'nin "Irak'a 59 füze gönderdiğini söylediğini" bildirdi.

Trump, Şi Cinping için "kekini yiyordu ve sessizdi" diye konuşurken, bu olay gerçekleştiği sırada yemeğin sona ermiş olduğunu ve Şi Cinping'in dönüş için hazırlanmakta olduğunu aktardı.

'Şİ CİNPİNG SALDIRIYI DESTEKLEDİ' İDDİASI

ABD Başkanı Trump'ın iddiasına göre, Şi Cinping çevirmen aracılığıyla yanıt vererek, 10 saniye sessizliğin ardından "küçük çocuklara ve bebeklere karşı gaz kullanacak kadar vahşi olan herkese güçle yanıt vermenin kabul edilir olduğunu" söyledi.

Trump, Suriye'yi "çok sert vurduklarını" öne sürerek, "şimdi biz Suriye'ye müdahil olacak mıyız? Hayır, ancak onların gaz ve benzeri şeyler kullandığını görürsem, yani dünyanın en kötü tiranları bile onların kullandığı türde gazlar kullanmıyor" dedi.