Suriye Rejimi Amerika'nın Saldırılarına Ses Çıkarmadı

Suriye Rejimi Amerika'nın Saldırılarına Ses Çıkarmadı

Amerika ve müttefiklerinin Suriye içinde gerçekleştirdiği hava ve füze saldırılarında Suriye yönetiminin tavrı utanç verici durumda....

Amerikan başkanı Obama'nın Suriye'deki IŞİD hedeflerine de saldırı düzenleyeceği açıklaması üzerine ilk olarak Suriye yönetimi ile işbirliği veSuriye'nin onayı olmadan yapılacak her saldırıyı saldırganlık olarak sayarız şeklinde tepki veren Suriye yönetiminin Amerikan saldırılarına tepkisiz kalması ve zımnen onaylaması Suriye'nin dolaylı olarak da olsa Amerika ile işbirliği içine girdiğini gösteriyor.

Diğer taraftan Suriye dışişleri bakanlığının IŞİD hedeflerine saldırı konusunda Amerika ile koordineli hareket edebileceğini açıklaması da,Suriye yönetiminin IŞİD'e karşı ABD ile işbirliğine yöneldiğini gösteriyor.

Suriye resmi haber ajansının Amerikan saldırılarıyla ilgili geçtiği bir haber de bunun bir örneği.

Suriye Haber ajansı SANA NEWS Amerika ve Arap müttefiklerinin Suriyeiçinde gerçekleştirdiği saldırı haberini şöyle verdi:

Amerika ve Ortakları Savaş Uçakları IŞİD’i Hedef Almaya Devam Ediyor
24/09/2014

DEYREZZOR – Amerika Birleşik Devletleri ve ortakları bugün Al Bukamal kentindeki IŞİD terör örgütünün üs ve toplanma merkezlerini bir kaç bombardımanla hedef aldı.
Kentte ahali kaynakları SANA muhabirine açıklamasında, bombardımanların Sanayi Bölgesi ile kentteki başka mevkileri hedef aldıklarını, teröristlerin saflarındaki hasarların şu ana kadar bilinmediğini söyledi.
Öte yandan SANA Halep muhabiri, Amerika ve ortakları savaş uçaklarının Halep kuzey kırsalındaki Ayn Arap Köyü çevresinde bombardımanlar düzenlediklerini ifade etti.

Kaynak: velfecr