Suriye ordusundan Şam ve Halep'te hava saldırısı

Suriye ordusundan Şam ve Halep'te hava saldırısı

Suriye ordusuna bağlı savaş uçakları ile helikopterlerin, başkent Şam ve Halep'te muhaliflerin denetimindeki bölgeleri bombalaması sonucunda 30 kişinin öldüğü bildirildi

Suriye Genel Devrim Konseyi'nden (SRGC) yapılan açıklamada, orduya ait savaş uçağının başkent Şam'da muhaliflerin denetimindeki Neşabiye beldesini bombalaması sonucunda aralarında kadın ve çocukların da olduğu 18 kişinin öldüğü, 50 kişinin yaralandığı belirtildi.

Bazı yaralıların durumunun ciddi olması nedeniyle ölü sayısının artmasından endişe edildiği ifade edilen açıklamada, saldırıda çok sayıda evin hasar gördüğü de kaydedildi.

Bu arada Suriye Yerel Koordinasyon Komitesi (LCC) yaptığı açıklamada, orduya bağlı helikopterin Halep'te silahlı muhaliflerin kontrolünde olan Şeyh Nacar Sanayi bölgesine "varil bombasıyla" saldırması sonucunda 12 kişinin yaşamını yitirdiği aktarıldı.

"Varil bombasıyla" bölgeye düzenlenen saldırıda çok sayıda kişinin de yaralandığı ve yaralıların bölgedeki sahra hastanelerine kaldırıldığı iletilen açıklamada, Özgür Suriye Ordusu'nun da İdlib'in Han Şeyhun İle Hama'nın Morik beldesinde rejimin kontrol noktalarına "Concorde" füzeleriyle saldırdığı iletildi.

Rejimin kontrol noktalarında büyük kayıplar verdiği vurgulanan açıklamada, İdlib'deki Han Şeyhun kontrol noktasına ÖSO'nun saldırısında iki tankın imha edildiği ve uzun süren çatışmalardan sonra kontrol noktasının silahlı muhaliflerin eline geçtiğine işaret edildi.