Suriye ordusu Muleyha'yı ele geçirdi

Suriye ordusu Muleyha'yı ele geçirdi

Suriye ordusu Muleyha'yı ele geçirdi

uriye'nin başkenti Şam'ın güneyinde yaklaşık 4,5 aydır kuşatma altında tutulan stratejik öneme sahip Muleyha beldesi Esed güçlerinin eline geçti.
AA muhabirinin Muleyha'daki muhaliflerden aldığı bilgiye göre, ordu kuvvetlerine destek veren Hizbullah milisleri, Şebbiha ve halk komitelerine bağlı güçler, sabah saatlerinden itibaren başkentin güneyindeki beldeye karadan ve havadan saldırmaya başladı. Rejim kuvvetleri ve silahlı muhalifler arasında yoğun çatışmaların yaşandığı bölge, Esed kuvvetlerinin kontrolüne geçti.
Silahlı muhalif güçler, rejimin yoğun saldırısı nedeniyle bölgeden çekilmek zorunda kaldı. Ordunun, çatışmalarda silahlı muhalif güçlere karşı daha önceden kullanmadığı silahlarla saldırdığı bildirildi. Çatışmalar sonucu beldede ciddi maddi hasar meydana geldi.
Esed güçleri, 4,5 aydır kuşatma altında tuttuğu Muleyha bölgesine havadan ve karadan yüzlerce defa saldırdı. Bu dönemde orduya ait savaş uçaklarından 12 varil bombası atıldı.
Suriye resmi haber ajansı SANA ise Muleyha'daki çatışmada çok sayıda silahlı muhalifin etkisiz hale getirildiğini kaydetti.
Muleyha beldesi, Şam Uluslararası Havaalanı'na yakın olması nedeniyle stratejik önem taşıyor.
Kaynak: AA