Suriye ‘muhalefeti’ ABD'den hava saldırısı istiyor

Suriye ‘muhalefeti’ ABD'den hava saldırısı istiyor

Suriye’de Devlet Başkanı Beşar Esad’a karşı savaşan silahlı militanlar, ABD’nin yeni adıyla İslam Devleti (İD) eski adıyla Irak Şam İslam Devleti (IŞİD) olan örgüte hava saldırıları düzenlenmesi yönündeki kararını sevinçle karşıladı.

İngiltere’de yayımlanan Arapça İlaf gazetesinin haberine göre, Esad’la savaşmasının yanı sıra El Kaide bağlantılı El Nusra cephesi başta olmak üzere ülkedeki cihatçı gruplarla da savaşan İD’ye ABD’nin hava saldırıları düzenlenmesi, Halep’in doğusundaki silahlı grupları sevindirdi.

İslami Cephe liderlerinden Ebu el Mikdad, İD’yi “kana susamış” olarak niteleyerek ABD’nin İD’ye müdahale etmesini desteklediğini söyledi.

Mikdad, “İslam Devleti siviller ve savaşçılar arasında ayrım yapmıyor ve insanları bıçaklarla öldürüyor. Kim onsanları bıçakla öldürür ki?” dedi. İslami Cephe lideri ABD’nin İD’nin her bir parçasını bombalamasını umduğunu belirterek, “İD militanları Müslüman değil, kafir” diye ekledi. Mikdad gerçek müslümanların sivillere ve Özgür Suriye Ordusu militanlarını İD’nin yaptıklarını asla yapmayacağını savundu.

İslami Cephe’nin Halep’teki liderlerinden Caber de ABD’nin hava saldırlarını memnuniyetle karşılayacaklarını söyledi.

Kaynak SOL