Suriye Korkunç Fotoğrafları Araştıracak

Suriye Korkunç Fotoğrafları Araştıracak

Suriye Enformasyon Bakanı Umran El Zubi, Cenevre görüşmeleri öncesi ortaya çıkan "işkence fotoğrafları"nı, oluşturulan bir ekibin incelediğini açıkladı

Suriye için siyasi çözüm umudu olan Cenevre görüşmeleri öncesi Katar'ın fonladığı bir kurulun yazdığı rapor ve yayınlanan fotoğraflar, medyada geniş yer bulmuştu.

Rapor ve fotoğraflar kimi çevrelerce inandırıcı ve Esad'ın "savaş suçu" işlediği iddiasına delil olabilecek nitelikte bulurken, kimi çevreler de heyetin Katar bağlantısına dikkati çekerek, Suriye'ye uluslararası bir işgal gücünün girmesine zemin hazırladğını savunmuştu.

Cenevre'de görüşmeler bugün de devam ediyor. Görüşmelere katılmak için Esad rejiminin heyetinde bulunan Suriye Enformasyon Bakanı Umran El Zubi, rapor ve fotoğraflarla ilgil açıklamalarda bulundu.

"FOTOĞRAFLAR UYDURMA"

Aydınlık'a konuşan Bakan El Zubi, "fotoğrafların uydarma ve dayanaksız" olduğunu ifede ederek, "Üstelik Suriye ile de alakası yoktur. Bunlardan küçük bir bölümü Suriye ile alakalı bile olsa, -ki çok iyi biliyorsunuz- Suriye’nin birçok bölgesi mezbahaya, katliam merkezlerine çevrildi. Bu mezbahalar ve katliamlar Irak’ta ve dünyadaki pek çok ülkede de gerçekleştirildi. Bizim bu konu ile ilgili kanaatimiz var" diye konuştu.

"SENARYONUN KURGULAYICILARINI BİLİYORUZ..."

"Biz bu senaryoyu kimlerin kurguladığını, kimlerin hazırladığını, kimlerin finans kaynağı olduğunu ve kimlerin hazırlanan bu kurguyu uyguladığını çok iyi biliyoruz" diyen El Zubi, bu konuyu araştırmak üzere bir ekip oluşturduklarını, yakın tarihte detaylı bilgileri kamuoyuna sunacaklarını ve bu "iddiaların" perde arkasının görüleceğini kaydetti.