Suriye İle İlgili İlginç Suud İddiası

Suriye İle İlgili İlginç Suud İddiası

New York Times, dünyanın kaderini belirleyecek çok önemli bir iddia ortaya attı. Suudi Arabistan Kralı Abdullah, Kasım 2014'te Veliaht Prens Selman'la özel bir görüşme yaptı...

SELMAN EKİBİ HAZIRLATTI 

Katil Beşar Esad'ın gitmesi için Rusya Devlet Başkanı Putin'le bir görüşme ayarladığını belirten dönemin prensi Selman, karşılığında petrol fiyatlarını yükselteceği garantisini vereceğini söyledi. Bu görüşmeden sonra Selman, ekibini Kremlin'e gönderdi. Suudi Arabistan ekibi, Putin'e,"Esad'a olan desteğini bitir. Onun Suriye'de kalmaması için gerekeni yaparsan, petrol fiyatları yükselir. Üretimi hemen kısarız" dedi. 

ABD ŞİMDİLİK BEKLEMEDE 

Putin bu teklif karşısında şaşkına döndü. Aynı ekibin kısa süre içinde yakın tarihte de Kremlin'de görüşme yaptığı ifade edildi. Gazeteye konuşan Suudi Arabistanlı diplomat, Rusya ile görüşme yapan Riyad yetkililerinin ABD'yi etkileyebileceğini söylediğini belirtti. Suudi diplomat, "Petrol Suriye'deki barışı sağlamaya yardımcı olursa, Suudi Arabistan'ın anlaşma yapmaması için hiçbir sebep görmüyorum" ifadelerini kullandı. New York Times, söz konusu bu özel bilgileri, diplomatik, istihbarat ve siyasi alanlardaki birkaç kaynağından aldığını açıkladı. 

BİR ÇOK HAVA SALDIRISI YAPTI 

Esad'ın olaydan haberdar olduğu ve Putin'le yaptığı telefon görüşmesinden sonra büyük bir paniğe kapıldığı o yüzden ülkenin birçok noktasına hava saldırılarını yoğunlaştırdığı ifade edildi. Putin'in, kısa bir süre içinde Esad'ın ipini çekeceğini ve yeni bir dönemin startını vereceği iddia edildi.

 
A HABER