Suriye için "Sana İhtiyacım Var"

Suriye için "Sana İhtiyacım Var"

Suriye'deki olayların yanı sıra ağır kış şartları, açlık gibi nedenlerle çocuk ölümlerinin yaşanması, yardıma ihtiyaç duyanların artması üzerine "Sana İhtiyacım Var" kampanyası başlatılıyor

Suriye'de olayların yanı sıra ağır kış şartları, açlık gibi nedenlerle çocuk ölümlerinin yaşanması, acil yardıma ihtiyaç duyanların sayısının her geçen gün artması üzerine yeni bir yardım kampanyası başlatılıyor. Başbakanlık Afet ve Acil Durum Yönetimi Başkanlığının desteklediği Türk Kızılayı ve birçok sivil toplum kuruluşunun katkı verdiği "Sana İhtiyacım Var" kampanyasıyla başta çocuklar olmak üzere kadın, yaşlı ve hastaların hayata tutunabilmeleri, dertlerine çare, yaralarına merhem olunması amaçlanıyor.

Suriye'de 2011 yılında başlayan ve yaklaşık 3 yıldır süren iç çatışmalar şiddetini arttırarak devam ediyor.

Olaylar başlamadan önce 20 milyon civarında bir nüfusa sahip olan ülkede bugün yaklaşık 10 milyon kişi acil insani yardıma ihtiyaç duyuyor. Bu süreçte 6,5 milyon Suriyeli evini terk etmek zorunda kalırken bunlardan 3 milyonu kurtuluşu komşu ülkelere kaçmakta buldu.

1 milyondan fazla çocuk

Ülke dışına çıkmak zorunda kalan Suriyelilerin dörtte üçünü kadın ve çocuklar oluşturuyor. 1 milyondan fazla çocuk ülkelerinden ve evlerinden uzakta, zor şartlar altında hayatlarını devam ettirmeye çalışıyor. Suriye'de ağır kış şartlarından ve açlıktan çocuk ölümleri yaşanırken, halk bir çok insani yardım malzemesine ihtiyaç duyuyor.

Bu çerçevede başta çocuklar olmak üzere, kadın, yaşlı ve hastaların hayata tutunabilmeleri, dertlerine çare, yaralarına merhem olmak için AFAD'ın desteğiyle "Sana İhtiyacım Var" yardım kampanyası başlatılacak.

Suriye'deki mağdurlara yardım ulaştırılmak için düzenlenen kampanyaya geçen sene "Bir Ekmek Bir Battaniye" kampanyasını hayata geçiren İnsani Yardım Platformu çatısı altında Türk Kızılayı ve birçok sivil toplum kuruluşu da destek veriyor.

"Sana İhtiyacım Var" yardım kampanyası tanıtım programı, İnsani Yardım Platformu çatısı altında toplanan insani yardım kuruluşları, vakıflar, dernekler, meslek kuruluşları ve 17 sivil toplum kuruluşunun katılımıyla 22 Ocak Çarşamba günü saat 10.00'da Sütlüce Haliç Kongre Merkezi’nde yapılacak. Kampanyayla ilgili hazırlanan kamu spotları ve afişler de toplantıda tanıtılacak.

Kampanyaya destek verenler

"Sana İhtiyacım Var" yardım kampanyasına AFAD, Hak-İş Konfederasyonu, İslam Dünyası Sivil Toplum Kuruluşları Birliği, Memur Sendikaları Konfederasyonu, Türkiye Diyanet Vakfı, Türkiye Gönüllü Teşekküller Vakfı, Uluslararası Rabia Platformu ve Anadolu Ajansı'nın yanı sıra AID Uluslararası Doktorlar Birliği, Ankara Şam Genç İşadamları Derneği (ANSAGİAD), Beşir Derneği, Cansuyu Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği, Deniz Feneri Derneği, Dost Eli Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği, Dünya Yetimler Vakfı, Hayrat İnsani Yardım Derneği, İHH İnsani Yardım Vakfı, İsra Uluslararası Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği, İyilikder Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği, Kimse Yok Mu Dayanışma ve Yardımlaşma Derneği, Sadakataşı Derneği, Şifa Platformu, Türk Kızılayı, Verenel Derneği, Yardımeli Derneği ve Yeryüzü Doktorları destek veriyor.