"Sünni Devrimci" Karadavi'ye Tepki

"Sünni Devrimci" Karadavi'ye Tepki

Şeyh Halid el-Mella, Dünya Müslüman Alimler Birliği’nin Musul açıklamasından dolayı Karadavi’ye sert tepki gösterdi.

El-Meyadin Televizyonu’na konuşan Güney Irak Sünni Alimler Birliği Lideri Sünni Şeyh Halid el-Mella, Dünya Müslüman Alimler Birliği’nin Musul açıklamasından dolayı Karadavi’ye sert tepki gösterdi.

IŞİD’in Irak’ta insani değerleri ayaklar altına aldığını ifade eden Mella, fitneyi yaymak için uğraşan yanlı ve hain bir medya konseptinin var olduğuna dikkat çekti.

Karadavi başkanlığındaki Müslüman Alimler Birliği’nin Irak'ta yaşananlarla ilgili “halk devrimi” açıklamasını hiçte garipsemediğini söyleyen Mella, “Müslüman Alimler Birliği’nin kökleri iyi biliniyor. Şeyh Karadavi bu açıklamasıyla hakkın değil, batılın yanında durmuştur. Alim, fitneye araç olursa onun meşruiyeti düşer” dedi.

Mella açıklamasının devamında Sistani’nin Iraklıların IŞİD’e karşı seferber olmaları için yaptığı çağrıyı överek şunları söyledi:

"Sistani bana 'Ehl-i Sünnet kardeşimizdir, demiyoruz. Ehli Sünnet bizzat kendimiz gibidir' açıklamasında bulundu. Kendisi hiçbir tartışma götürmeksizin tüm Iraklılar için mercii konumundadır”.

 

KARADAVİ NE DEMİŞTİ ?

Al Jezira Türk sitesinde yayınlanan Anadolu Ajansı (AA) kaynaklı haberde "Irak'ta yaşananları, yalnızca İslami bir grubun olayı olarak açıklayamayız, bu büyük bir Sünni devrimidir" denildi.

Haberin devamında şu ifadeler yer aldı:

"Irak'ta yaşanan olaylar, zulüm, yolsuzluk ve kısıtlama politikasının ürünü" denilen bildiride "Ordunun, polisin çöküşü boşluktan kaynaklanmadı. Musul'un düşmesi, halk devrimi sonucu gerçekleşen bir olaydan başka birşey ile açıklanamaz. Gücü ne olursa olsun bir örgüt (IŞİD'i işaret ederek) 2 milyon nüfuslu bir kenti (Musul'u kastederek) ele geçiremez."

İslamianaliz / tevhidhaber