Süleymani Suikastı, Global Hawk’a Misilleme

Süleymani Suikastı, Global Hawk’a Misilleme

ABD Başkanı Donald Trump'ın, General Kasım Süleymani'nin öldürülmesi emrini, İran'ın ABD'ye ait Global Hawk tipi insansız hava aracını düşürmesinin ardından verdiği ortaya çıktı.

The Hill’in haberine göre ABD Başkanı Donald Trump, General Kasım Süleymani'nin öldürülmesi emrini, geçtiğimiz Haziran ayında, İran'ın ABD'ye ait bir insansız hava aracını düşürmesinin ardından verdi.
 
NBC televizyonunun, ABD yönetiminde çalışmış ve halen çalışan üst düzey yetkililere dayanarak yaptığı habere göre dönemin ulusal güvenlik danışmanı John Bolton, İran'ın Haziran ayında bir ABD dronunu düşürmesinin ardından Trump'tan buna cevap vermesini istedi. Trump da bir ABD'linin İran tarafından öldürülmesi şartına bağlı olarak General Süleymani'nin öldürülmesine izin verdi.
 
NBC'ye bilgi veren yetkililer Dışişleri Bakanı Mike Pompeo'nun da o zaman bu kararı desteklediğini söyledi.
 
ABD yönetimi, Süleymani'nin öldürülmesine gerekçe olarak bu ayın başlarında Amerikalı bir müteahhidin öldürülmesini gerekçe göstermesi ABD'de tartışmaları alevlendirmişti. 
 
ABD'li yetkililer Süleymani'nin ABD'yi hedef alacak bir saldırı hazırlığı içinde olduğu için öldürülmesi gerektiğini iddia etmişti.