Süleyman Soylu: Biz Kaybetmedik Demiyoruz ki...

Süleyman Soylu: Biz Kaybetmedik Demiyoruz ki...

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, Nurtepe Sosyal Tesisleri'nde Kağıthane'deki muhtarlarla bir araya geldi. Soylu, YSK'nın İstanbul kararına ilişkin gerekçelere gelen tepkilere burada da cevap vermeye devam etti.

çişleri Bakanı Süleyman Soylu, Nurtepe Sosyal Tesisleri'nde Kağıthane'deki muhtarlarla bir araya geldi. Soylu, YSK'nın İstanbul kararına ilişkin gerekçelere gelen tepkilere burada da cevap vermeye devam etti.

HERKES KENDİSİNİ RAHAT BİR ŞEKİLDE İFADE EDİYOR

Soylu, "Tayyip Erdoğan gelmeden önce bu ülkede dindar, 'Ben dindarım.' diyemiyordu. Herkes fısır fısır konuşuyordu. Kürt 'Ben Kürtüm.', Alevi 'Ben Aleviyim.' diyemiyordu. 12-13 yıl öncesine kadar diyemiyordu. Vesayet sisteminin ilk müdahale ettiği yıllar dahil olmak üzere AK Parti iktidarında bunlar denilemiyordu ama son 12-13 yıldır herkes kendisini rahat bir şekilde ifade ediyor, kimse kendinin yaftalanmasından korkmuyor, öz güveni yüksek bir şekilde bunu ifade edebilme kabiliyetine sahip." ifadelerini kullandı.

EFENDİM 'ÇALDI' YAZMIYORMUŞ, 'ÇALDI' YAZAR MI?

Süleyman Soylu, YSK'nın İstanbul seçiminin iptal gerekçelerini açıkladığını karara ilişkin gelen tepkilere cevap verdi. Soylu, "Efendim 'Çaldı.' yazmıyormuş. 'Çaldı.' yazar mı? Bunu hukuk diliyle anlatır. Anlattı da net bir şekilde. Bizim zarfın içindeki oylara bir itirazımız yok. Oylar zarftan çıktıktan sonra yapılan işlemlere itirazımız var." dedi.

ANKARA'DA İSTANBUL'UN 3 KATI KADAR ÇALIŞTIK, KAYBETTİK

Soylu şöyle devam etti:

"Özellikle yaşlılara AK Parti'nin yoğun oy aldığı yerlerde eksik büyükşehir pusulası verildi. Bu ayrı bir mesele. Bunu bugün tespit edebilme, daha doğrusu kanıtlayabilme imkanı az bir imkandır. Yaşlıların anlattıklarından elde ettiğimiz bilgiler çerçevesinde bu hep böyle oldu. İstanbul 5 yıl bu şaibeyi kaldıramaz. Şimdi er meydanı, İstanbul halkı karar verecek. Ne karar verirse başımızın üzerine. Biz seçim kaybetmedik demiyoruz ki... Ankara'da, İstanbul'un 3 katı kadar çalıştık, kaybettik. Bu kadar basit."

BEN HERKESİN AYAĞINA BASAN BİR ADAMIM

Bakan Soylu, 23 Haziran seçiminin İstanbul'da bir siyasal çatışmanın ve bir ideolojik kamplaşmanın merkezi haline getirilmesinden endişe ettiğini belirterek, "Ben, bunu şuradan çıkardım. Binali Ağabey geçen gün bir gösteriye gitti. Ben herkesin ayağına basan bir adamım, bir yere gittiğimde benle ilgili birtakım işler olabiliyor. Ben de 'Ettim buldum.' derim, cevabını veririm geçerim. Bende hiçbir terörist belirtisi var mı, tecavüzcü belirtisi var mı? Amerika bizi, teröristleri, tecavüzcülerin olduğu listeye koydu" diye konuştu.