Süleyman Demirel Üniversitesi'nde İHH Standına Saldırı

Süleyman Demirel Üniversitesi'nde İHH Standına Saldırı

Isparta Süleyman Demirel Üniversitesi'nde 30 kişilik bir grup, Genç İHH öncülüğünde açılan 'Mazlum Ümmet Coğrafyası' konulu resim sergisine saldırdı.

ı.

İnsan Hak ve Hürriyetleri İnsani Yardım Vakfı (İHH) Isparta Şubesince Süleyman Demirel Üniversitesi (SDÜ) Doğu Yerleşkesi'ndeki Ertokuşbey Derslikleri önünde açılan "Mağdur ve Mazlum Coğrafya Fotoğraf Sergisi" standına 30 kişilik bir grup saldırarak fotoğrafları tahrip etti.

resized_0894d-52bb1f29is1

Alınan bilgiye göre, Ertokuşbey Derslikleri önüne gelen 30 kişilik grup slogan atarak standı dağıttı ve fotoğrafları tahrip etti. Olay yerine çağrılan polis ekipleri gruba müdahale etti. Saldırıyla ilgili gözaltına alınan 9 kişi, Isparta Emniyet Müdürlüğüne götürüldü.

Saldırının ardından olay yerine gelen İHH Isparta Şubesi Başkanı İdris Sezgin, gazetecilere yaptığı açıklamada, standın rektörlükten alınan izinle açıldığını söyledi. Suriye'de yaşanan cinayetlere dikkati çekmek için stant açtıklarını ifade eden Sezgin, amaçlarının gençlerin Suriye'de yaşananlara duyarlılıklarını artırmak olduğunu anlattı.
Bugün bir grubun standın kadınların bulunduğu kısmına gelerek görevlilere ve sergilenen fotoğraflara zarar verdiğini ifade eden Sezgin, söz konusu gruptan şikayetçi olduklarını kaydetti. Sezgin, "Yaşanan haksızları duyurmaktan vazgeçecek değiliz. Haksızlığa, zulme her zaman karşı çıkacağız. Ancak bunu hukuki yollarla yapacağız" dedi.
Sezgin standın yarın kaldırılacağını sözlerine ekledi.