Süleyman Aslan Halkbank'tan gidecek mi?

Süleyman Aslan Halkbank'tan gidecek mi?

Halkbankasının Genel Kurulu seçimlerden bir gün sonra 31 Mart'ta yapılacak. Genel kurulun gündeminde yönetim kurulu ile denetim kurulu üyelerinin seçimi var.

Halkbank’ın Kamuyu Aydınlatma Platformu’na (KAP) 6 Martta yaptığı duyuruya göre 31 Mart günü saat 14.00’de olağan genel kurul yapılacak. 

14 maddelik genel kurul gündeminde yönetim kurulu ve denetim kurulu üyelerinin seçimi ile ücretlerinin belirlenmesi de yer alacak. Yönetim kurulu üyesi olan Süleyman Aslan’ın gidip gitmeyeceği de genel kurulda belli olacak.

Ankara ’da yapılacak olan genel kurulda, yönetim kurulu üyelerinin ve denetçilerin ibra edilmesi, yönetim kurulu ve denetim kurulu üyelerinin seçilmesi, ve ücretlerinin belirlenmesi diğer gündem maddeleri olacak. Bankanın 2013 yılı faaliyet döneminde yaptığı bağış ve yardımlar hakkında da Genel Kurul’a bilgi verilecek.

SÜLEYMAN ASLAN'A ZORUNLU ATIF

Genel Kurul’un onayına sunulacak olan 2013 yılı faaliyet raporunda bağımsız denetçinin raporuna da yer verildi.

Raporda, bağımsız denetçi, Süleyman Aslan hakkında yürütülmekte olan adli soruşturmaya dikkat çekilmesinin gerekli görüldüğünü belirtti ve bir tablonun dipnotunda, “(**) Süleyman Aslan 7 Şubat 2014’e kadar Banka’nın Yönetim Kurulu Üyesi ve Genel Müdür’ü olarak görevine devam etmiş olup, bu tarihten itibaren Yönetim Kurulu Üyesi olarak görevini sürdürmektedir. Aslan, İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından yürütülen adli soruşturma kapsamında bulunmaktadır” dedi. İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı’nın Aslan’ın da gözaltına alındığı adli soruşturma konusu işlemler ile bağlantılı olarak Banka’dan bilgi ve belge talebinde bulunduğu belirtildi.