Sudi Prens Türkiye'de TV Kuruyor

Sudi Prens Türkiye'de TV Kuruyor

Medya Kralı olarak bilinen Suudi Prens, Cumhurbaşkanlığı Sarayı'nda Recep Tayyip Erdoğan ile bir araya geldi.Erdoğan ile görüşmesinde Suudi Prensin televizyon kanalı kurmak istediği belirtildi.

Prens  Al-Waleed, sahibi olduğu haber kanalı Al-Arab TV'yi Türkiye'de kuracağını açıkladı. Suudi Prens'e görüşmede Kingdom Holding bünyesindeki Rotana Group ve Alarab CEO'su Fahad Alsukait, Alarab News Channel'ın Genel Müdürü Jamal Khashoggi, Alarab News Channel'ın CFO'su John Ireland, Rotana  ve Alarab News Channel'ın İnsan Kaynakları Direktörü Sultana Alruwaily eşlik etti.
 Suudi Prens, Cumhurbaşkanı Erdoğan'la bir dizi yerel, bölgesel konuların yanısıra küresel ekonomik iklim konularını görüştü. Kendi ülkelerinin perspektifinden yatırım, eğitim ve sosyal konular da masaya yatırıldı. Kingdom Holding üzerinden HRH'nin Türkiye'deki yatırımları da görüşülen konular arasında yer aldı.
 Al-Arab News Channel, 1 Şubat 2015 tarihinde yayın hayatına başladıktan kısa süre sonra gerekli izinleri alamadığı gerekçesiyle Bahreyn hükümeti tarafından yayının durdurulmasına karar verilmişti. 
 YENİ BİR DÖNEMİN BAŞLANGICI
 Arap medyasında yer alan haberlere göre yapılan ziyaret, Suudi Arabistan-Türkiye ilişkisinde yeni dönemin başlangıcı olarak görülüyor. 
 Türkiye'de başta Four Seasons Hotel Sultanahmet, Mövenpick Hotel Istanbul, Swissotel Grand Efes İzmir başta olmak üzere 8 otelde işbirliği olan Kingdom Holding, bir dönem Sabah-ATV ile de ilgilenen medya devi News Corperation'da yüzde 19'lük payı bulunuyor.
 Hatırlanacağı gibi Katar merkezli Al Jazeera da Türkiye'de kadrosunu kurduğu TV kanalını yıllardır yayına alamamıştı. 
 Ürdün, Lübnan, Suudi Arabistan, Suriye gibi ülkelerde de faaliyet gösteren Suudi Prensin sahibi olduğu kanallar arasında, Rotana Khalijia, Rotana Masriya, LBC Sat, Fox Middle East, FX TV Middle East, Fox Movies, Rotana Cinema, Rotana Classic, Rotana Aflam Rotana Clip, Rotana Mousica, Al-Resala dikkat çekiyor.
 Prens son olarak geçen ay, Yemen operasyonuna katılan ve bir aydır bu ülkedeki Husi mevzilerini bombalayan Suudi pilotlara, her birinin değeri 3 milyon liradan fazla olan Bentley marka süper lüks otomobil hediye edeceğini açıklamıştı.