Sudan'ı Mısır'ın bir parçası olarak görüyoruz"

Sudan'ı Mısır'ın bir parçası olarak görüyoruz"

Sudan'daki temaslarının ardından Uluslararası Hartum Havaalanı'nda Devlet Başkanı Ömer el-Beşir'le ortak basın toplantısı düzenleyen Sisi, "Bu kısa ziyaretimizde Sudan'ın gösterdiği misafirperverlikte

Sudan'daki temaslarının ardından Uluslararası Hartum Havaalanı'nda Devlet Başkanı Ömer el-Beşir'le ortak basın toplantısı düzenleyen Sisi, "Bu kısa ziyaretimizde Sudan'ın gösterdiği misafirperverlikten memnun kaldık. Sudan'ı Mısır'ın bir parçası olarak görüyoruz. Ziyaretimiz de bunu gösteriyor. Bölgedeki meselelere ilişkin tutumlarımızın koordinasyonu konusunda anlaşmaya vardık. Şimdi sayın Beşir'in Mısır'ı ziyaret etmesini bekliyoruz" diye konuştu.
"O SÖZLERİ YANLIŞLIKLA MI SÖYLEDİ.."

Sisi'nin toplantıda Mısır lehçesiyle konuştuğu için yanlışlıkla mı "Sudan'ı Mısır'ın bir parçası olarak görüyoruz" dediği yoksa Sudan'ın 50'li yıllarda ayrılmadan önce Mısır'ın bir parçası oluşuna gönderme mi yaptığı gazeteciler arasında tartışmalara yol açtı.
Basın toplantısında konuşan Sudan Devlet Başkanı Beşir de Sisi'nin ziyaretinden duyduğu memnuniyeti dile getirerek, "Bu ziyaret, iki ülke ilişkilerinin doğru bir yöne seyrettiğini teyit eder nitelikte" ifadesini kullandı.
Tarihi, kültürel ve dini boyutuyla iki ülke ilişkilerinin köklü olduğunu belirten Beşir, Sisi ile iki ülkenin yararına olacak konuları ve bazı bölgesel meseleleri ele aldıklarını kaydetti. 23. Afrika Birliği Zirvesi için Ekvator Ginesi'nin başkenti Malabo'da bulunan Sisi, bugün birkaç saatlik ziyaret için Hartum'a geçmişti.
Çeşitli basın yayın organlarında, Sudan Devlet Başkanı Ömer el-Beşir ve diğer Sudanlı yetkililerin, Mısır ve Etiyopya arasında gerginliğe neden olan Nil Nehri'nde kurulacak Hedasi Barajı inşasına destek verdiği haberleri yer almıştı.