"Sudan, Yemen'de Barışa Karşı"

"Sudan, Yemen'de Barışa Karşı"

“Sudan’ın Yemen'deki Suudi koalisyona daha fazla askeri güç göndermesi barışın sağlanmasına karşı olduğunu gösteriyor”

Yemen Devrimi Yüksek Komite Başkanı Muhammed Ali el-Husi, “Sudan’ın Yemen'deki Suudi koalisyona daha fazla askeri güç göndermesi barışın sağlanmasına karşı olduğunu gösteriyor” ifadesini kullandı.

Sputnik’in haberine göre, Yemen Devrimi Yüksek Komite Başkanı Muhammed Ali el-Husi Twitter hasabında paylaştığı bir yazıda Sudanlı yetkililerin Yemen’deki Suudi Arabistan'ın öncülüğünü yaptığı koalisyona daha fazla askeri güç göndermeye ilişkin yorumlarına yönelik, “Sudanlı yetkililerin bu yorumları Yemen’de barışın sağlanmasına karşı olduklarını gösteriyor” diye kaydetti.

Muhammed Ali el-Husi sözlerinin devamında “Sudan Yemen’de barışın sağlanması için yürütülen uluslararası çalışmaları engelliyor” ifadesini kullandı.

El-Husi sözlerini şöyle sürdürdü: Savaş suçları nedeniyle aranan Ömer el-Beşir’in meşruiyetini savunamayan bir ülkenin Yemen savaşına katkıda bulunması gariptir.

Bir önceki gün Suudi yetkililerle bir araya gelen Ömer el-Beşir, ülkesinin Suudi koalisyona destek vermeye hazır olduğunu duyurmuştu.

Daha önce Sudanlı askeri yetkililer, Yemen’deki Suudi koalisyona daha fazla askeri güç göndereceklerini açıklamıştı.