Sudan Askerlerinden Darfur'da Tecavüz Skandalı!

Sudan Askerlerinden Darfur'da Tecavüz Skandalı!

Sudan askerlerinin bir kasabaya düzenledikleri baskında, 200'den fazla kadına üç gün boyunca sistematik olarak tecavüz ve işkence ettikleri bildirildi

Sudan askerlerinin tecavüz ve işkencelerini gösteren bir rapor daha yayınlandı. İnsan Hakları İzleme Örgütünün (HRW) yayınladığı raporda, Sudan askerlerinin baskın düzenledikleri bir kasabada 200'den fazla kadına ve küçük yaştaki kız çocuklarına üç gün boyunca sistematik olarak tecavüz ve işkence ettikleri belirtildi. 
Raporda, Darfur'daki bir kasabaya baskın düzenleyen Sudan askerlerinin işlediği insanlık suçları detaylarıyla birlikte anlatılıyor. HRW'nin yayınladığı 48 sayfalık raporda, Ekim 2014'te Darfur'da bulunan Tabit kasabasında gerçekleşen, tecavüz, işkence ve dayak olayları anlatılıyor. 
Olayın mağdurlarının ifadelerine dayanan raporda, 7 bin nüfusu olan kasabaya baskın düzenleyen Sudan askerlerinin, erkeklere işkence ettikleri ve bağladıkları, kadın ve kızlara ise teker teker tecavüz ettikleri anlatılıyor. 
Mağdurlar, kasabayı basan Sudan askerlerinin amaçlarının tecavüz olduğunu, üç gün boyunca kasabada kalan askerlerin, sistematik ve organize bir şekilde tecavüz ve işkence uyguladıkları bildirildi. 
Sudan'da askerlerin daha önce de toplu tecavüz olaylarına karıştıklarına yönelik raporlar yayınlanmıştı. 

DÜNYA BÜLTENİ