Sübyancı rahipleri tek tek sopalayacak!

Sübyancı rahipleri tek tek sopalayacak!

Papa Françis, Katolik Kilisesi içindeki pedofil rahipleri İsa Peygamber gibi sopalayacağını açıkladı.

talyan, La Repubblica gazetesinin kurucusu ve halihazırdaki yazarlarından Eugenio Scalfari, bir yıl 4 ay önce bu göreve seçilen Papa Francesco ile üçüncü kez mülakat yaptı.

Ateist olan Scalfari, kendisini çok etkileyen Papa ile artık bir dostluk bağı kurduğunu ve ruhani liderin görüşmeleri sırasında kendisini kutsadığını da satırlarına taşıdı.

KİLİSEDEKİ PEDOFİL ORANI YÜZDE 2

Gazetede geniş yer bulan mülakata göre Arjantinli Papa, çocukların istismarının, hayal edilebilecek en korkunç ve kirli şey olduğuna dikkat çekerek, "Pedofili, Kilise'de bir cüzam hastalığı gibi. Birçok mesai arkadaşım, benimle birlikte bu konuda mücadele veriyor. Kilise içindeki pedofili oranının yüzde 2 olduğuna yönelik veriler var. Bu veri beni rahatlatmalı, ancak beni hiç de yatıştırmadığını söylemeliyim" ifadelerini kullandı.

Aksine bunun çok ciddi olduğunu düşündüğünü dile getiren Papa, "Bu yüzde 2'nin içerisinde rahipler, hatta piskoposlar ve kardinaller de var" diyerek, bu durumu dayanılmaz bulduğunu ve bununla ciddiyetle mücadele etmek istediği belirtti.

TANRI TUZAĞA DÜŞMEZ

İsa Peygamber'in nezaket ve uysallığa örnek bir insan olduğunu, ancak bazen ahlaki olarak ibadethaneleri kirleten kopuklara karşı sopasını kullandığını anlatan Papa, kendisinin de pedofil rahiplere karşı aynı şeyi yapacağını ima ederek, "İsa herkesi seviyordu, hatta af ve merhametle kurtarmayı istediği günahkarları bile, ama sopasını, o ruhu ele geçiren şeytanı savuşturmak için kullanıyordu. Ancak ruhlar, tüm yaşam boyunca işledikleri günahlardan sonra son nefeslerinde pişman olabilirler" diye konuştu.

Papa, son nefeslerinde pişman olarak tövbe edenleri, kendilerinin değil Tanrı'nın yargılayacağını belirterek, "Tanrı'nın merhameti sonsuzdur, ama asla tuzağa düşmez. Tövbe iyi niyetle edilmiyorsa merhamet, onun kurtuluşundaki rolünü yerine getiremez" dedi.

PAPA: MAFYAYI ANLAMAK İÇİN KİTAPLAR OKUYACAĞIM"

Geçtiğimiz günlerde mafyayı aforoz etmesi ve onlara karşı yaptığı açıklamalarla dikkat çeken Papa bu konuya da değinerek, "İşledikleri suçları, yönettikleri devasa çıkarları yani mafyanın ne yaptığını ne yazık ki biliyorum" dedi. Papa, "Ama mafya üyeleri ve liderlerinin neler düşündüğünü bir türlü anlayamıyorum. Arjantin'de her türlü suçlu, hırsız, katil vardı, ancak mafya yoktu. Bu nedenle onları incelemek istiyorum. Bu konuda yazılan birçok kitabı okuyup, tanıkları dinleyerek bunu gerçekleştireceğim. Siz de bir Kalabriyalısınız, belki bu konuyu anlamam için bana yardım edebilirsiniz" diye sözlerini sürdürdü.

Eugenio Scalfari'nin, "Mafya, kendi kanunu, davranış kodları, hatta kendi kuralları olan suç organizasyonlarıdır. Devlet içinde devlet. Kendi etikleri olduğunu da söylemem size paradoksal gelmesin. Hatta kendi tanrıları olduğunu bile söylemem size anormal gelmesin. Bir mafya tanrısı var" sözleri üzerine Papa, "Bu söylediklerinizi çok iyi anlıyorum. Birçok kadının da, mafyayla akrabalık bağları var. Onlar eşler, kız evlatlar, kız kardeşler ve sürekli olarak, belediye başkanı ya da yerel yöneticilerin çoğunun da mafya üyesi olduğu yerlerdeki kiliselere gidiyorlar. O kadınlar, yakınlarının korkunç suçlarının Tanrı tarafından affedileceğini mi düşünüyor?" ifadelerini kullandı.

Papa ayrıca, bazı din adamlarının da, mafya gerçeğini görmezden geldiğine dikkat çekerek, pedofili ve mafya sorununun, Kilise'nin iki temel ödevi olacağının altını çizdi.

DİN ADAMLARININ EVLİLİĞİ VE EŞCİNSEL KARDİNALLERE YALANLAMA

Birçok Hıristiyanlık mezhebinde din adamlarının evlenebildiğinin hatırlatılması ve bu tür evliliğe izin vermeyen Roma Kilisesi'nde bu durumun nasıl gelişme göstereceği sorulan Papa'nın, "Belki bilmiyorsunuzdur, din adamlarının bekarlığı kuralı, 10'uncu yüzyılda, yani Efendimiz'in (Hz. İsa) ölümünden 900 yıl sonra konmuştu. DoğuKatolik Kilisesi'nde, şimdiye kadar rahipler evlenmeyi sürdürdü. Bu konuda bir sorunumuz kesinlikle var, ama çok büyük bir önemde değil. Bunun için biraz zamana ihtiyaç var, çözümü var ve bunu bulacağım" dediği öne sürüldü.

Büyük yankı uyandıran bu söyleşi üzerine yazılı bir açıklama yapan Vatikan Basın Sözcüsü Peder Federico Lombardi, ortada bir röportaj olmadığını, sadece Papa ve Scalfari arasında geçen özel bir sohbet olduğunu belirtti.

Lombardi, "eşcinsel kardinaller var" ve "din adamlarının evliliği için çözüm bulacağım" ifadelerinin Papa'ya ait olmadığını, bunun haberi kaleme alan gazeteci tarafından üretildiğini belirtti.