STK'lardan İHH'ya destek

STK'lardan İHH'ya destek

Ankara İnanç Özgürlüğü Platformunun çağrısıyla bir araya gelen sivil toplum kuruluşları İHH'ya destek verdi.

Ankara İnanç Özgürlüğü Platformunun çağrısıyla bir araya gelen sivil toplum kuruluşlarının temsilcileri İnsan Hak ve Hürriyetleri (İHH) İnsani Yardım Vakfı'na destek vermek amacıyla basın açıklaması yaptı.

İHH Ankara Bürosunda düzenlenen toplantıda, Ankara İnanç Özgürlüğü Platformu üyesi Soner Kartal, İHH'ya karşı kurulan kumpasın İsrail merkezli olduğunu ileri sürdü.

Karalama kampanyasının "Silah var" denilerek bir tırın durdurulmasıyla başladığını dile getiren Kartal, iki gün öncede bazı depolara baskın yapıldığını bunların da El Kaide ile ilişkilendirilmeye çalışıldığını söyledi. Kartal, "Rahatsızlığımızı dile getirmek, İHH'ya destek olmak adına buraya geldik. İnsan evine saldırıldığında evini korur. Biz, İHH'yı evimiz gibi görüyoruz. Evimizin bir odası gibi görüyoruz. Evimize yapılan saldırıya şu anda bir tepki veriyoruz. Hem maddi bağışlarımızla  hem manevi olarak kardeşlerimize desteğimizi göstermek için buradayız" dedi.

İLK-DER Başkanı Özden Zehra Sönmez ise İHH'nın birçok kuruluşun yapamadığını yaptığını ifade ederek, yoksulun, yetimin, düşkünün yanında bulunmanın çok kolay olmadığını belirtti.

Sönmez, Mavi Marmara ile başlayan bu iftira kampanyasına bir an önce son verilmesini isteyerek, İHH gibi kuruluşlara insanlığın ihtiyacı olduğunu vurguladı.

MAZLUMDER Yönetim Kurulu Üyesi Üzeyir Yiğit de ülkede son haftalarda çok garip olaylar yaşandığını belirterek, hukukun tesisi için hukuksuz baskınlar yapıldığını söyledi.

İHH'ya karşı yapılan bu hukuksuzluğu kınadıkların dile getiren Yiğit, şahıs üzerinden yürütülen bir baskının İHH'nın ismi kullanılarak yapılmasının hukuksuz olduğunu aktardı.

Sincan Sivil Toplum Platformu adına açıklama yapan Numan Gökmen ise 17 sivil toplum kuruluşu adına İHH'ya destek olmak için geldiklerini ifade ederek, garip ve mazlumun yanındaki öncü kuruluşlardan olan İHH'ya yönelik yapılanları art niyetli bulduklarını kaydetti.

Şehir ve Medeniyet Derneğinden Abbas Aksüt ise İHH'nın yanında yer almakla hukuku çiğneyenlerin karşısında olduklarını gösterdiklerini söyledi.

İlmi ve Kültürel Araştırmalar Vakfı'ndan Mustafa Demir de bunun İHH'yı itibarsızlaştırma projesi olduğuna işaret ederek, arkasında siyonizmin bulunduğunu ileri sürdü.

ÇATI-DER Genel Başkanı Hüseyin Öztürk ise oyunun farkında olduklarının altını çizerek, "Müslümanlar olarak biliyoruz,  siyonizm ve yerli işbirlikçiler bir tuzak kuruyorsa Allah'ın da bir tuzağı var. İnşallah onların başına geçecek" diye konuştu.

İHH Ankara sorumlusu Mustafa Sinan da destek olanlara teşekkür ederek, dünyada ve Türkiye'de Müslümanlar ve inançlı kesim üzerine bir baskı bulunduğunu, tüm mazlumların yanında olmaya çalıştıklarını söyledi.

Özellikle cunta rejimi özlemindeki bazı kişileri sıkıntıya soktuklarını dile getiren Sinan, her zaman mazlumun, mağdurun yanında olmaya devam edeceklerini vurguladı.

Açıklamaların ardından, sivil toplum kuruluşlarının üyeleri İHH'ya bağışta bulundu.

Muhabir: Yıldız Aktaş